Nieuws
Render van AMD's Navi 23-gpu.

Blokdiagram laat zien hoe RDNA3-chips opgebouwd kunnen worden

Is dit hoe AMD straks multichip-gpu's waarmaakt?

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Diagrammen van hardware-Twitteraar @Olrak29_ laten zien wat eerdere geruchten bedoelen met AMD's nieuwe RDNA3-architectuur. Het betreft nog altijd pure speculatie, maar de afbeeldingen geven een goed beeld van hoe AMD meerdere chips aan elkaar zou kunnen koppelen.

In de afgelopen weken nam het aantal geruchten over RDNA3 stevig toe. Men verwacht inmiddels dat AMD met de eerstvolgende generatie gpu's over wil gaan op een multichip-module (MCM), voor in ieder geval de twee vermeende topmodellen — Navi 31 en Navi 32. De vaste compute of execution units van grafische processoren maken hier plaats voor 'Work Group Processors', zo claimt een eerder lek.

Naast de twee topmodellen toont Olrak ook een mogelijk diagram voor Navi 33, een middensegment-gpu die naar verluidt meteen met de twee hoogvliegers kan lanceren. In tegenstelling tot Navi 31 en Navi 32, is Navi 33 wel een monolithische gpu, met een enkel procedé als hart van de printplaat.

Onder Olrak's bronnen valt ook @Greymon55, die eerder uitspraken deed over het bestaan van meerdere chips op enkele RDNA3-gpu's. Dezelfde ingewijde is er nu van overtuigd dat Navi 31, AMD's multichip-vlaggenschip voor de volgende generatie, niet voor het vierde kwartaal van 2022 verschijnt.

Die geluiden van mogelijk uitstel lijken echter niet helemaal overeen te komen met wat AMD zelf claimt. In een recent investeerdersgesprek was het AMD-voorzitter Dr. Lisa Su die zelf verzekerde dat zowel RDNA3 als de Zen 4-processoren "nog in 2022" lanceren. 

Bron: @Olrak29_

Dit artikel delen:

Lees meer

Pro Clubs-modus in Fifa 22 laat spelers met vrouwen voetballen Lek noemt namen en verwachting voor drie toekomstige Intel-generaties
0

Reacties op: Blokdiagram laat zien hoe RDNA3-chips opgebouwd kunnen worden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.