Nieuws
Promotionele render van de Nvidia GeForce RTX 3070 Ti-videokaart.

Benchmarks van RTX 3070 Ti lekken uit voor launch

De Ti-kaart blijkt circa 10% sneller dan zijn voorganger

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Op het videoportaal van het Chinese Bilibili zijn tests met Nvidia's nieuwe GeForce RTX 3070 Ti-videokaart uitgelekt. Het embargo zou morgen pas vervallen, maar de gemaskerde testers van TecLab publiceerden hun resultaten vandaag alvast.

De eerste benchmarks onderstrepen wat al verwacht werd van de RTX 3070 Ti. De kaart is gemiddeld 10% sneller dan de originele RTX 3070. De geïntegreerde gpu telt ditmaal twee extra rekenclusters en snellere GDDR6X-geheugenmodules. Dat maakt de kaart absoluut een tik sneller, maar de meeste spelresultaten liggen nog altijd ver onder die van de GeForce RTX 3080

4k-resoluties zijn haalbaar met de nieuwe RTX 3070 Ti, maar de kaart lijkt beter af op 1440p. In Shadow of the Tomb Raider en Borderlands 3 trekt de kaart gemiddelde framerates van respectievelijk 131 en 90 fps — tegenover 72 en 51 fps op 4k. Dat is ongeveer 10 frames per seconde meer dan het non-Ti-model trekt. 

De nog te verschijnen kaart werd ook synthetische benchmarks getest. In Furmark blijkt de kaart tot wel 325 watt te slurpen, resulterende in piektemperaturen van 60º Celsius. Officieel gezien bedraagt het TDP van de RTX 3070 Ti-kaart 290 watt, tegenover de 220 watt van zijn voorganger. 

Morgen vervalt het review-embargo officieel. Verwacht tegen die tijd meer uiteenlopende benchmarks, uitgebreide mining-resultaten en hopelijk ook minder verontrustende hondenmaskers op video. 

Bron: Bilibili

Dit artikel delen:

Lees meer

Intels 10 nm cpu-kaart voor NUC 11 Extreme gefotografeerd Bandai Namco: Scarlet Nexus komt niet naar Xbox Game Pass
0

Reacties op: Benchmarks van RTX 3070 Ti lekken uit voor launch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.