Nieuws
Illustratie van een Alder Lake-S-processor van Intel.

Benchmark met Core i9-12900 en nieuw Asus-moederbord gelekt

Lek komt rechtstreeks van Asus' Taiwanese hoofdkantoor

Geschreven door Tom Kauwenberg op
In de databanken van UserBenchmark is een boel onverschenen hardware opgedoken. Een medewerker op het hoofdkantoor van Asus heeft een testronde met de Intel Core i9-12900 processor, DDR5-geheugen en Asus' nieuwe vlaggenschipmoederbord, de ROG Maximus Z690 Extreme, niet offline gehaald.

De benchmark lijkt op veel fronten niet voltooid, maar de resultaten werden alsnog online vereeuwigd. Het testsysteem draait op Asus' nieuwe high-end moederbord, met de non-K-versie van de Intel Core i9-12900 en 1x16GB aan DDR5-geheugen van Micron.

Onvoltooide test of niet; de i9-12900-processor scoort bijzonder goed in UserBenchmark. Wegens een gebrek aan referentiedata zijn de resultaten lastiger te vergelijken, maar in octacore-tests scoort de nieuwe Alder Lake-cpu ruim 250 punten meer dan bijvoorbeeld de Core i9-11900K, van de voorgaande Rocket Lake-generatie.

UserBenchmark-resultaten van een nog onverschenen systeem, met een Core i9-12900 en DDR5-geheugen.

Het werkgeheugen blijkt, zoals te verwachten met nieuwe generaties, nog geen grootste prestatiesprongen te maken. Bij het laden van grotere pakketjes data, piekt de snelheid van het geheugen al snel boven de 80 nanoseconde. Een fraai DDR4-alternatief zou vandaag de dag makkelijk met minder vertraging kunnen opereren.

Intels Alder Lake-generatie aan processoren wordt rond 4 november verwacht, zo verklapte MSI eerder deze week al. De officiële aankondiging zou volgens ingewijden op 27 oktober vallen, tijdens het Intel Innovation-evenement. Rond diezelfde tijd zullen andere hardware-partijen ook hun nieuwe moederborden, koeler-brackets en DDR5-geheugenschijfjes aankondigen.

Over de respectievelijke richtprijzen van de cpu's is nog weinig gerept, maar Nederlandse retailers lekten begin deze maand al wel enkele schappelijke vraagprijzen.

Bron: UserBenchmark

Dit artikel delen:

Lees meer

Opvolger van Valve's Index wordt mogelijk draadloos Nieuwe missies en beloningen in Red Dead Online
0

Reacties op: Benchmark met Core i9-12900 en nieuw Asus-moederbord gelekt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.