Nieuws
Promotionele render rondom de Radeon RX 6000-generatie videokaarten van van AMD.

Bekijk hier vanaf 21:00 uur AMD's onthulling van RDNA 3

De eerste Radeon RX 7000-videokaarten komen in zicht

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Vanavond doet chipgigant AMD de eerste producten in de RDNA 3-generatie uit de doeken. Kijk hier vanaf 21:00 uur mee naar de officiële onthulling.

In navolging van concurrent Nvidia doet ook AMD nog voor het eind van het jaar diens nieuwe videokaarten uit de doeken: 3 november werd uitgeroepen tot RDNA 3-dag. Traditiegetrouw zendt AMD een vooraf opgenomen livestream uit, waarmee de nieuwe generatie gpu's geïntroduceerd wordt en de eerste videokaarten (Radeon RX 7000) van meer details voorzien worden.

De opvolger van de grafische RDNA 2-architectuur is, net als AMD's recent gelanceerde Zen 4-processoren, gebakken op het 5 nm procedé van TSMC (N4). Daarnaast zouden in ieder geval de zwaardere gpu's gebruik moeten maken van een opgedeeld chiplet-ontwerp, wat volgens AMD de efficiëntie van de architectuur significant verhoogt. Daartegenover wordt wel verwacht dat de gpu's hierdoor meer stroom verbruiken.

Veel verdere details werden tot voor kort niet geverifieerd, al verzekerde AMD wel dat de nieuwe Radeon-videokaarten expliciet niet overstappen op de momenteel omstreden 16-pins stroomconnector (12VHPWR).

AMD's onthullingsevenement trapt af rond een uur of 21:00 (Nederlandse tijd) en is te volgen via AMD's eigen YouTube-stream en het officiële Twitch-kanaal.

Dit artikel delen:

Lees meer

A Plague Tale: Requiem door meer dan een miljoen mensen gespeeld Finalmouse' interactieve display-toetsenbord lekt uit
1

Reacties op: Bekijk hier vanaf 21:00 uur AMD's onthulling van RDNA 3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Riyakuya

    • 3 november 2022 16:28
    Ik ben zeer benieuwd naar de prestaties van de nieuwe AMD kaarten. Ze hoeven niet perse Nvidia te overtreffen zolang ze maar in de buurt komen en een betere prijs hebben.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.