Nieuws
Gestileerde versie van het logo van Nvidia, opgebouwd uit allerlei glazen paneeltjes.

Bekijk hier vanaf 17:00 uur Nvidia's onthulling van RTX 40-gpu's

Voorzitter Jensen Huang doet Ada Lovelace uit de doeken

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Deze namiddag doet Nvidia de Ada Lovelace-generatie (RTX 40) uit de doeken. Vanaf 17:00 trapt de presentatie af; de livestream is hieronder te bekijken.

De zogenaamde 'GeForce Beyond'-presentatie vindt plaats gedurende de Graphics Technology Conference (GTC), die deze week geheel digitaal georganiseerd wordt. Vanuit Nvidia's hoofdkantoor wordt een keynote gegeven, waarin uitgewijd wordt over Nvidia's toekomstige producten voor gaming, ai en meer. 

Eerdere teasers begonnen mysterieus over de inhoud van destijds nog 'Project Beyond', maar inmiddels ligt het onderwerp voor de hand. Verborgen in Nvidia's aftelling zijn veel "40"-verwijzingen te zien, alsmede de wiskundige Ada Lovelace als profielafbeelding.

Nvidia's onthulling wordt traditiegetrouw gepresenteerd door voorzitter Jensen Huang. Over de invulling van de livestream is weinig zeker, maar aannemelijk zijn onthullingen voor vooral het hogere segment van Ada Lovelace-kaarten. Een voortdurende stroom lekken en geruchten voorspelt een aftrap met de RTX 4090 en RTX 4080 — een RTX 4070 en RTX 4060 zijn minder zeker. 

De livestream is vanaf 17:00 uur (Nederlandse tijd) te volgen via onder meer YouTube en Twitch.

Dit artikel delen:

Lees meer

Apple verhoogt de prijzen van apps in de App Store Homeworld 3 navigeert de serie huiswaarts
3

Reacties op: Bekijk hier vanaf 17:00 uur Nvidia's onthulling van RTX 40-gpu's

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • jaquesparblue

  • 20 september 2022 13:16
  Zullen ze ook de fusie reactor aankondigen die je er voor nodig hebt?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  GoofyZ3

  • 20 september 2022 23:30
  Weinig informatie. We zullen het pas weten wanneer de reviews binnen komen. Ben benieuwd naar 4k performance met alles ultra en eventueel dlss 3 en of dlss3 nu echt zo goed is. Ik wil al een tijdje naar 4k want op mijn ps5 ziet alles er 100x mooier uit dan op mijn pc met 2080ti 1440p.

  Ben ook benieuwd naar de beschikbaarheid want de 3080 is pas sinds een maand normaal verkrijgbaar. Wat echt totaal onacceptabel is. En hoeveel fps krijgen we met de nieuwste unreal engine 5 games. Waarschijnlijk gaan we weer terug naar 40 fps lol

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 21 september 2022 00:54
  @GoofyZ3 Vond het inderdaad ook een beetje karig wat betreft details over de daadwerkelijke gpu's. Het ging vooral over de potentie van Ada Lovelace als architectuur en eigenlijk te weinig over hoe de daadwerkelijke gpu's presteren.

  Ook wrang dat Huang echt niets te zeggen had over de individuele TGP's; dat lijkt me toch best een belangrijk punt nu. Natuurlijk is je architectuur heel rendementsrijk in hevig geoptimaliseerde ai-vraagstukken, maar wat trekt dit ding tijdens zo'n rondje Flight Simulator dan?

  Wat je zegt over Unreal Engine 5 is begrijpelijk, maar lijkt me wel een vertekend beeld. Dat de engine ontiegelijk veel moois kan, wil nog niet zeggen dat elke ontwikkelaar die potentie tot het uiterste benut - en dan is er nog de kwestie van optimalisatie. Uiteindelijk ligt een belabberde framerate toch meer bij de ontwikkelaar dan bij (puur) de engine. Op Unreal Engine 4 kun je ook iets bouwen wat voor geen moer draait op een RTX 3090 Ti.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.