Nieuws
Twee Ayaneo 2-handhelds in het wit en zwart.

Ayaneo 2 en Geek-handhelds verschijnen in december

Handhelds beginnen vanaf respectievelijk 949 en 1.099 dollar

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Ayaneo heeft prijzen en releasedata van de Ayaneo 2 en Ayaneo Geek gedeeld. De handhelds worden deze december verscheept, vanaf respectievelijk 949 en 1.099 dollar.

Een precieze dag is nog niet geprikt, maar in een recente blogpost laat Ayaneo weten dat beide handhelds "vanaf december" wereldwijd verscheept zullen worden. Zoals wel vaker bij Ayaneo het geval blijkt, worden de twee handhelds opgedeeld in tal van verschillende uitrustingen, deels verspreid over verschillende kleuren.

De Ayaneo Geek begint vanaf 949 dollar (uitgerust met 16 GB LPDDR5-geheugen en 512 GB NVMe-opslag) en loopt op tot 1.369 dollar (32 GB / 2 TB). De lichtste variant is in het zwart gehuld, zwaardere uitrustingen komen in een "kristalpaars" smaakje en hebben een scherper scherm op 1200p-resolutie. 

Prijsoverzicht voor verschillende uitvoeringen van de Ayaneo Geek-handheld.

De Ayaneo 2 moet het nieuwe premiummodel vormen. De handheld is verkrijgbaar vanaf 1.099 dollar (16 GB / 512 GB) tot en met een uniek 'Retro Power'-topmodel van 1.549 dollar (32 GB / 2 TB). De lichte en middelhoge specificaties zijn verkrijgbaar in zwart of wit, met daarnaast nog een speciale uitvoering van modemerk B.Duck.

De hier genoemde prijzen zijn wat Ayaneo als de officiële verkoopprijzen aanstipt. Geheel in eigen traditie biedt de fabrikant ook 'Early Bird'- en zelfs 'Super Early Bird'-kortingen voor gamers die de gecrowdfunde handhelds voorbestellen via Indiegogo. Daarmee vallen de prijzen 50 tot 200 dollar lager uit, al is de oplage mogelijk erg beperkt. 

Prijsoverzicht voor verschillende uitvoeringen van de Ayaneo 2-handheld.

Zowel de Ayaneo Geek als Ayaneo 2 draaien in essentie op dezelfde centrale chipset: AMD's Ryzen 7 6800U, een apu die oorspronkelijk voor high-end laptops bedoeld was. De 6 nm chip bevat acht Zen 3+-processorkernen en 12 grafische rekenkernen op RDNA 2-architectuur. Op papier zijn de nieuwe Ayaneo-handhelds daarmee tot twee keer zo krachtig als Valve's Steam Deck.

Naast de centrale chipset worden de handhelds uitgerust met 1200p-touchschermen (800p op de zwarte Ayaneo Geek), circa 50 wattuur batterijen, joysticks met magnetisch hall-effect, vingerafdrukscanners en moderne connectiviteit zoals usb-c, Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.0. 

Ayaneo rust beide consoles uit met verschillende eigen functionaliteiten, waaronder een AyaSpace-applicatie die als unieke gamebibliotheek en sneltoetsbeheer functioneert. Daarnaast wordt nog actief gewerkt aan een op Linux-gebaseerd AyaNeo OS, om optioneel het standaard geïnstalleerde besturingssysteem mee te vervangen. Los daarvan worden de handhelds wel geleverd als Windows-systemen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Een mini-geschiedenis van de Pokémon TCG-videogames Nieuwe PlayStation 5 stapt over op 6 nm chipset
1

Reacties op: Ayaneo 2 en Geek-handhelds verschijnen in december

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.