Nieuws
Analogue Pocket

Analogue Pocket wint Red Dot Design Award

FPGA-machine wordt geprezen om modern ontwerp

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Analogue's Pocket-handheld heeft een Red Dot Design Award voor productontwerp gewonnen.

De Analogue Pocket is een van de Red Dot-winnaars van 2022, een groep producten die momenteel uit 119 uiteenlopende onderscheidingen bestaat. De retro-handheld van Analogue wordt vergezeld door producten als de nieuwe MacBook Pro, een rgb-lichttube van Philips Hue en Ray-Bans met camera's verrijkte Stories-zonnebril.

Volgens de Red Dot-jury staat de Analogue Pocket garant voor een "technisch verfijnde spelcompute". De draagbare spelmachine is overduidelijk geïnspireerd door eerdere ontwerpen van Nintendo's Game Boy, maar Red Dot claimt dat de Pocket de stijl "succesvol heeft vertaald naar een slanke en hedendaagse vorm".

De Pocket is door Analogue zelf geproduceerd en ontworpen, in samenwerking met industrieel designbureau Kenyon Weston. Het apparaatje werd al rond oktober 2019 officieel onthuld, maar moest wegens materiaaltekort en de covid-pandemie meerdere malen uitgesteld worden. Pas sinds 13 december 2021 wordt de Analogue Pocket verscheept, zij het nog altijd met flinke wachtlijsten en vertraagde levertijden. 

Dit artikel delen:

Lees meer

'Kritiek op Chris Pratt als Mario verdwijnt met komst van film' Fall Guys is vanaf vandaag free-to-play, ook beschikbaar op Xbox en Switch
0

Reacties op: Analogue Pocket wint Red Dot Design Award

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.