Nieuws
Illustratie van AMD's FidelityFX Super Resolution upscaletechniek in Anno 1800, een van de eerste games die 22 juni FSR-ondersteuning zal bieden.

AMD's slimme upscaletechniek lanceert met zeven games

FidelityFX Super Resolution moet zelf nog opschalen

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Volgens verscheidene hardware-ingewijden verschijnt AMD's FidelityFX Super Resolution (FSR) aanvankelijk in slechts zeven spellen. De slimme upscaling werd begin deze maand onthuld en staat 22 juni officieel te lanceren.

De lijst met FSR-ondersteunde spellen zou geplaatst zijn door bekend hardware-lekker @Broly_X1 op Twitter, die inmiddels het gros van de tweets weer verwijderd heeft. De genoemde launch-ondersteuning werd, gebundeld met aanstaande samenwerkingen, alsnog verzameld en vereeuwigd op VideoCardz.

Overzicht van spellen die aanstaande 22 juni lanceren met AMD's FidelityFX Super Resolution, aan de andere zijde zijn games genoemd die 'binnenkort' ondersteuning uit zullen rollen.

Naast de zeven titels waar FidelityFX Super Resolution mee lanceert, staan twaalf titels paraat om FSR-ondersteuning 'binnenkort' uit te rollen. Veel van de hier genoemde games zijn nog niet verschenen, wat erop lijkt te wijzen dat ze FSR ondersteunen bij hun eigen, respectievelijke lanceringen. 

Ook zou AMD al een lijst verspreid hebben met daarin de gamestudio's en uitgevers die FidelityFX Super Resolution voortaan meenemen in hun ontwikkelproces. Eerder noemde AMD enkel een grove schatting van de hoeveelheid partnerships; nu lijken aardig wat prominente namen (intern) genoemd te worden.

Overzicht van verschillende spelontwikkelaars en -uitgevers die kennelijk aangegeven hebben samen te willen werken met AMD voor ondersteuning van FidelityFX Super Resolution in hun games.

AMD's eigen FidelityFX Super Resolution zou volgens eerdere geruchten niet bijzonder moeilijk zijn om in games te implementeren. De ondersteuning voor de upscaletechniek dient per game wel handmatig geïmplementeerd te worden.

Wat AMD's FSR onderscheidt van de populaire DLSS-techniek van Nvidia, is de openheid van de upscaling. Nvidia's techniek werkt enkel met selecte videokaarten van de laatste twee generaties, waar FSR door zowel Radeon als GeForce-kaarten van meer generaties gebruikt kan worden. Niet voor niets is de upscaling open-source opgebouwd, bovendien.

Eerdere geruchten lieten al doorschemeren dat FidelityFX Super Resolution ook op geheel andere systemen zou kunnen werken, zoals smartphones en consoles. In navolging van de officiële onthulling gaf onder andere Microsoft al aan dat FSR-ondersteuning op de planning voor de Xbox Series X/S staat.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony is op zoek naar bètatesters voor PlayStation 5-besturingssysteem Pokémon Unite verschijnt in Juli voor Nintendo Switch
1

Reacties op: AMD's slimme upscaletechniek lanceert met zeven games

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  donnaycq

  • 20 juni 2021 10:56
  Oр zоек nаaг seгieuze relаties?
  Alleen hiег zijn echtе аllеenstaаndе mеisjеs klаaг om ziсh tе mengen!
  -
  https://bit.ly/3wEHfXa

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.