Nieuws
Opname van de Computex-presentatie van AMD, waar de FidelityFX Super Resolution (FSR) upscaling uit de doeken werd gedaan.

AMD vertelt meer over 'next-gen upscaling' op GDC 2022

Opvolger van FidelityFX Super Resolution onwaarschijnlijk

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Processorgigant AMD heeft aanstaande 23 maart een keynote op GDC 2022 ingepland om te praten over "next-generation upscaling".

De presentatie werd gisteren ingepland op het officiële webportaal van GDC. AMD's software-ingenieur Thomas Arcila en technologie-ontwikkelaar Colin Riley presenteren het praatje op de spelontwikkelaarsconferentie, met een ingeplande tijd van 19:30 uur tot 20:30 uur (Nederlandse tijd).

Over specifieke merknamen wordt in de aankondiging nog niet gesproken. Vermoedelijk wijdt AMD gedurende de keynote verder uit over huiseigen technologieën als het FidelityFX Super Resolution (FSR) en later verschenen Radeon Super Resolution (RSR). Beide technologieën zijn in het afgelopen jaar pas officieel gelanceerd — en zeker het open-source FSR groeit gestaag in afzetmarkt. 

Zij-aan-zij screencaps van de game Godfall, draaiende op een GeForce GTX 1060 met en zonder FidelityFX Super Resolution.

Een onthulling van een volwaardige 'tweede versie' of opvolger van upscalingtechnologieën zal AMD hoogstwaarschijnlijk nog niet uit de doeken doen, ondanks de 'next-gen'-benoeming. Beide upscalingtechnologieën zijn immers jong, niet hardware-afhankelijk en worden voortdurend op een software-matig front aangescherpt. Een regelrechte opvolger bekronen zou mogelijk wat te voorbarig voelen.

Voor een zogenaamd 'FSR 2.0' geldt sowieso de verwachting dat AMD — net als concurrent Nvidia met hun DLSS 2.0-upscaling — specifieke machine learning-kernen inbakt op de eigen RDNA 3-gpu's. Die nieuwe generatie AMD-videokaarten staat echter pas voor "later in 2022" op de planning, waarschijnlijk ver na 23 maart.

Dit artikel delen:

Lees meer

I.G Q&A: Wat is de beste uitbreiding? Retail-lek noemt 518 euro voor Ryzen 7 5800X3D-cpu
3

Reacties op: AMD vertelt meer over 'next-gen upscaling' op GDC 2022

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  tektwo

  • 11 maart 2022 17:18
  Vet, AMD gaat verder en ik zie wel degelijk een mogelijkheid voor pro versies van de consoles. Tegen die tijd is er genoeg te verbeteren aan de huidige consoles.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • mhnl1979

  • 11 maart 2022 17:42
  Ze zullen eerst het mogelijke uit de current gen versies moeten halen. Dat duurt ook nog wel even.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 11 maart 2022 22:09
  @mhnl1979 Dit, inderdaad. Ik denk dat ze met 'next-gen' gewoon de huidige software bedoelen, misschein dan met een bruggetje over hoe dat pakket verder door kan groeien. Gevalletje 'de huidige gen is eigenlijk al next-gen genoeg'.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.