Nieuws
Promotionele afbeelding van een budget-gpu van AMD, gebouwd op de Navi-architectuur.

AMD lijkt ruisonderdrukker voor gpu's voor te bereiden

AMD Noise Suppresion vormt antwoord op Nvidia's RTX Voice

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Een te vroeg gepubliceerde teaservideo voor 'AMD Noise Suppression' verklapt dat AMD een antwoord op Nvidia's RTX Voice voorbereidt.

De korte reclamevideo voor AMD Noise Suppression is reeds alweer verwijderd van AMD's officiële YouTube-kanaal, maar werd snel genoeg doorgeplaatst op onder meer Reddit. Per teaser belooft AMD een ruisonderdrukker voor zowel input als output, die direct in de AMD Adrenalin-software gebakken zal worden.

AMD duidt daarbij wel aan dat het om een ai-gedreven oplossing in de audiopijplijn zou gaan, maar verklapt niet precies hoe die precies werkt. Aannemelijke zou zijn dat het een open-source en toegankelijke oplossing voor allerlei processoren betreft — zoals AMD eerder deed met diens FSR-upscaling — maar vooralsnog lijkt niets in de video daar expliciet naar te verwijzen.

Ter referentie: concurrent Nvidia houdt dit soort ai-oplossing vaak exclusiever. Zowel de ai-upscaling van DLSS als RTX Voice zijn features die enkel beschikbaar zijn op RTX-videokaarten met Tensor-kernen. Zeker gezien RTX Voice bijna twee jaar lang zonder concurrentie van AMD door het leven ging, ligt het voor de hand dat AMD de technologie voor een breder publiek wil introduceren. Wel impliceert de directe integratie in Adrenalin dat de technologie mogelijk exclusief voor Radeon-producten is.

Onduidelijk blijft nog wanneer AMD Noise Suppression precies verschijnt. De korte video claimt dat de technologie "nu verkrijgbaar is", wat doet vermoeden dat de update voor AMD Adrenalin niet ver van ons verwijderd is. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Soulslikes hebben mijn perspectief op games veranderd 'Spin-off Immortals Fenyx Rising richt zich op Polynesische mythologie'
0

Reacties op: AMD lijkt ruisonderdrukker voor gpu's voor te bereiden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.