Nieuws
Render van AMD's eigen Radeon RX 7900 XTX-videokaart.

AMD belooft vervanging voor RX 7900 XTX's met defecte dampkamer

Chipgigant geeft toe dat "klein percentage" kaarten defect is

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Chipgigant AMD heeft belooft diens eigen RX 7900 XTX-videokaarten met kapotte dampkamers te vervangen.

AMD's vicevoorzitter van de Radeon-divisie, Scott Herkelman, zei dat toe in een interview met PCWorld op CES 2023. De voorman van AMD's grafische tak erkende daar dat "een klein percentage" van de referentiekaarten met koelerproblemen kampt, nadat kort voor CES veel meldingen van oververhitte RX 7900 XTX's werd gedaan.

Herkelman onderstreept daarnaast wat hardware-experts als der8auer al als oorzaak aan hadden gewezen. De oververhitting van selecte RX 7900 XTX-modellen is inderdaad te wijten aan een defect in de dampkamer. "Het komt allemaal voort uit een kleine lading dampkamers die kampen met een tekort aan water."

Daar voegde Herkelman aan toe dat een defecte dampkamer absoluut geen veiligheidsrisico vormt, maar de piektemperaturen van 110 graden Celsius kunnen wel van enige invloed zijn op de prestaties van de kaart. Toch wil AMD het probleem verhelpen voor RX 7900 XTX-gebruikers. Mochten zij evenals overdreven hoge temperaturen meten, dan verzoekt Herkelman hen contact op te nemen met AMD Support.

AMD en diens partnerfabrikanten voorzien nu vervangende modellen voor pc-gamers met verhitte RX 7900 XTX-kaarten. AMD meent voldoende voorraad te hebben voor de vervanging en belooft het aanvraagproces gemakkelijk te houden voor eindgebruikers. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Kaartspel gebaseerd op Gears Of War komt dit jaar uit Modder laat Ellie in The Last of Us 2 op Bella Ramsey lijken
0

Reacties op: AMD belooft vervanging voor RX 7900 XTX's met defecte dampkamer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.