Nieuws
Vooraanzicht van het iGame G-One Plus all-in-one-systeem van Colorful; een scherm met in het statief een complete gaming-pc (inclusief Alder Lake-cpu en RTX 3060-gpu) verwerkt.

All-in-one-systeem van Colorful bevat snelste mobiele RTX 3060

1440p/165Hz-scherm en fraai presterende gaming-pc ineen

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De mobiele RTX 3060-gpu's in het iGame G-One Plus-systeem van Colorful blijken de snelste chips in hun soort.

De nieuwe Plus-varianten van de iGame G-One-systemen van Colorful werden vorige maand aangekondigd en zijn sinds kort te koop op de Aziatische markt. Op  het Chinese hardware-kanaal EJ Hardware werden de systemen alvast uitgebreid getest, met niet de minste resultaten. 

Het all-in-one-systeem wordt geleverd met een Core i5-12500H, Core i7-12700H of een Core i9-12900H; elk van de systemen bevat daarnaast een Max-P-variant van Nvidia's mobiele GeForce RTX 3060-gpu. De voor laptops bedoelde chip heeft standaard toegang tot 115 watt aan voeding, maar kan met Dynamic Boost nog wat extra wattage vrijmaken. Dat extra beetje puf zorgt er in dit geval voor dat de RTX 3060 uitzonderlijk goed benchmarkt: 26.793 punten in 3DMark's synthetische Fire Strike-test.

De RTX 3060 in de G-One Plus scoort, zelfs in combinatie met de zwakkere Core i5, hoger dan bijvoorbeeld een Asus TUF-laptop met een Core i7-12700H. Diezelfde laptop stond een lange tijd met 23.109 punten bovenaan, als zijnde de snelst presterende RTX 3060-gpu op de markt. Colorful's AIO-systeem walst met ruim drieduizend punten over het bestaande record (via Notebookcheck). Ondertussen kan de voor laptops bedoelde gpu wel aftoppen op een wattage van circa 134 watt. 

Colorful's nieuwe iGame G-One Plus-systemen zijn op de Westerse markt nog nergens te bekennen. Eerdere non-Plus-versies (met mobiele RTX 20-gpu's en Coffee Lake-cpu's) worden nog  altijd verkocht op Colorfuls Engelstalige website, wat doet vermoeden dat de nieuwe systemen uiteindelijk ook buiten Azië verkrijgbaar zullen zijn. 

De nieuwe iGame G-One Plus-systemen kenmerken zich met een nieuw 2k/165Hz-scherm, met alle hardware-technische componenten verwerkt in de achterliggende poot. Op het unieke moederbord zijn de cpu's en gpu niet te vervangen, wel mogen gebruikers zelf DDR5-modules en/of een secundaire M.2-ssd bijprikken. De voeding is het enige component buiten het slanke schermchassis; dat betreft een nog aardig omvangrijk stroomblok van 330 watt.

Dit artikel delen:

Lees meer

De E3 keert toch weer terug - Ron en Erik Podcast 394 Survivalhorrorgame Ad Infinitum verschijnt in april volgend jaar
2

Reacties op: All-in-one-systeem van Colorful bevat snelste mobiele RTX 3060

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  whaha

  • 11 juli 2022 01:09
  In de op een na laatste zin van de laatste alinea staat het woord "zelfs". Dat moet "zelf" zijn, zeker?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 11 juli 2022 23:08
  @whaha Jep, helemaal gelijk. Dank voor de oplettendheid; ik pas 'm aan!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.