Nieuws
Promotionele render van de Acer Predator BiFrost Intel Arc A770-videokaart, een eerste videokaart van hardwarefabrikant Acer, nota bene het vlaggenschip van Intels eerste generatie gaming-videokaarten.

Acer stapt in videokaartproductie met Intel Arc A770

Intel-gpu in 'Predator BiFrost'-jasje is Acers eerste videokaart

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Ook Acer meldt zich als partnerfabrikant voor Intel Arc-videokaarten. De Arc A770 in het 'Predator BiFrost'-chassis vormt Acers eerste desktopkaart.

De eigen Intel-kaart werd gisteren aangekondigd door Acers Predator-dochtermerk op onder andere Twitter. Naar al het schijnt betreft het een desktopkaart van grofweg tweeënhalf PCI-slot dik, met een relatief unieke koeloplossing bovendien.

Acers kaart lijkt ventilatoren uit twee klassen te combineren: de zogeheten blower, samen met een traditionele openluchtventilator. Koele lucht wordt deels 'tegen' de kaart omhoog gezogen, maar vermoedelijk ook door het eigen chassis getrokken, om aan de achterkant uit te voeren. Beide koeloplossingen worden vandaag de dag vaker ingezet, maar zelden gebruikt één kaart de twee verschillende technieken gelijktijdig.

Prominent op het promotionele beeld prijken ook twee 8-pins stroomconnectoren (maximaal 300 watt), wat doet vermoeden dat het TGP van de kaart hoger ligt dan de 225 watt van Intels eigen Arc A770. Waarschijnlijk komt Acers kaart met een lichte overclock vanuit de fabriek, zoals wel vaker het geval is met partnerkaarten.

Onduidelijk is nog of Acer de kaart met 16 GB en/of 8 GB levert; beide opstellingen zijn mogelijk met Intels Arc A770-gpu. Intels eigen videokaarten worden enkel met 16 GB geleverd; de 8 GB-optie ligt volledig bij Intels partnerfabrikanten. Acer voegt zich daar nu bij, naast partijen als MSI, ASRock en Gunnir.

Acer gaf zelf geen officiële releasedatum voor de kaart, laat staan een prijsindicatie. Hoogstwaarschijnlijk staat de eerste Predator BiFrost-kaart 12 oktober te verschijnen, gelijktijdig met de officiële (wereldwijde) aftrap van de Arc A770-gpu. Intels voorgestelde vanafprijzen bedragen 329 dollar voor het 8 GB-model en 349 dollar voor de 16 GB-variant.

Dit artikel delen:

Lees meer

Ubisoft, Bungie en IO Interactive werken aan overdracht Stadia-savedata Asus lijkt ook aan kabelverhullende hardware te werken
2

Reacties op: Acer stapt in videokaartproductie met Intel Arc A770

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Riyakuya

  • 2 oktober 2022 05:47
  Kan iemand die 2 power connectors van 8 pins per stuk uitleggen? De 770 zou wat performance betreft op het niveau van een RTX 3060 liggen welke alleen een enkele 8 pins connector heeft. Iets zegt me dat deze kaart dus helemaal niet energiezuinig is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 7 oktober 2022 23:32
  @Riyakuya Sorry, beetje laat, maar dat de prestaties grofweg overeen komen hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het stroomverbruik ook gelijk is.

  Een ATX 2.0-connector met 8 pinnen is goed voor 150 watt. Twee van die units staat tot 300 watt (375 watt, met de optionele voeding over het PCIe-slot), maar dat hoeft niet te betekenen dat dan ook direct verbruikt. Kan ook zijn dat partnerfabrikanten, zeg, 160 watt verwachten, maar voor de zekerheid niet van een enkele connector uit willen gaan.

  Bottom line: de connectoren zijn indicatief voor het verbruik, maar zonder de absolute wattages (in verbruik) blijft het een beetje nattevingerwerk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.