Nieuws
Productfoto van een Acer Predator Helios 300-laptop, compleet met rgb-verlichting en bijbehorende game-accessoires.

Acer rolt laptop-firmware uit om RTX 30-gpu's op te voeren

BIOS-update verhoogt stroomtoevoer voor videokaarten

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Hardware-fabrikant Acer versterkt de line-up van gamelaptops met Nvidia's GeForce RTX 30-gpu's. Zeventien notebooks hebben daarvoor al een update voor firmware en BIOS, minstens negentien andere modellen volgen nog.

De update maakt vooral meer stroomrendement vrij voor de gpu's. Sinds de komst van de mobiele Ampere-videokaarten zijn laptopfabrikanten vrijer in hoe ze wattages kunnen verdelen. Afhankelijk van het precieze model wordt de Total Graphics Power (TGP) verhoogt met 5 tot 30 watt.

Het Duitse ComputerBase verzamelde een lijst van Acer-laptops en hun status rondom de nieuwe firmware. Verspreid over de Nitro 5-, Triton 300- en Helios 300-reeksen zijn de meeste modelnummers al aangedaan. De update wordt meteen meegenomen bij nieuwe producties, maar gebruikers die al langer over de laptops beschikken, kunnen de upgrade handmatig installeren via de Acer-website.

Gecompileerde productfoto van de Acer Nitro 5-laptop, afgebeeld in zowel open als nagenoeg dichtgeklapte vorm.

Voor de meeste laptopgebruikers zal een bonus van 5 watt niet bijzonder veel uitmaken. Het enkele geval waar Acer een extra 30 watt belooft, voor de RTX 3060 in de Predator Helios 300 PH317-55, is mogelijk een stuk interessanter. Zolang de bestaande koeling verhoogde hittevorming aankan, zou 30 watt tot een aardige prestatiebonus kunnen staan.

Dit artikel delen:

Lees meer

Render van AMD Radeon RX 6600 XT lekt uit De gamereleases van juli
0

Reacties op: Acer rolt laptop-firmware uit om RTX 30-gpu's op te voeren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.