Hardware Update
Hardware Update

Windows op de Nintendo Switch en Nederlandse toetsenborden

De belangrijkste hardwarenieuwtjes van de afgelopen week

Geschreven door Roel Stortelder op
Heb je geen geld voor een laptop, maar wel een Nintendo Switch? Lees dan deze Hardware Update om te zien hoe je Windows installeert op je gameconsole. Daarnaast heeft Thermaltake een bijzonder bureau gelanceerd en komt Intel eindelijk met 10nm processors. Ook is er nieuws van het Nederlandse toetsenbordenmerk Wooting.

Thermaltake's bureau heeft RGB-verlichting

Led-verlichting had je al overal. Of je nou zoekt naar een behuizing, muismat of SSD, je zult altijd opties aantreffen met RGB-verlichting. Vanaf nu kun je daar ook bureaus aan toevoegen. Als werkelijk alle hardware al ledlampjes heeft (zelfs kabels!), dan moet je op zoek naar iets anders. Thermaltake zag een gat in de markt en het eerste RGB-bureau is een feit.

Thermaltake Level 20 RGB BattleStation

Dat is echter niet het enige bijzondere aan het bureau. Het hele oppervlak van een bureaublad is namelijk voorzien van een muismat. Daarnaast kan de Thermaltake BattleStation elektrisch in hoogte worden versteld tot 110 cm.

Goedkoop is de Thermaltake Level 20 RGB BattleStation niet: hij is op het moment te bestellen op de Thermaltake website voor een magere 1200 euro.

Hacker zet Windows XP op Nintendo Switch

Redditor We1etu1n plaatste afgelopen week een afbeelding van een Nintendo Switch met een achtergrond van glooiende heuvels en een blauwe balk. Jawel, hij heeft Windows XP werkend gekregen op de populaire game console van Nintendo. Hij gebruikt de Switch zelfs al een poos als zijn desktop zonder problemen.

Windows XP op Nintendo Switch

De basis voor het hele project was L4T Ubuntu, een Linux variant gebaseerd op een build voor Nvidia Tegra en aangepast voor de Nintendo Switch. Via een virtuele machine genaamd QEMU, een open source x86-emulator, kon hij vervolgens Windows XP installeren. Geluid werkt helaas niet, maar Alfonso Torres (We1etu1n) beleeft een hoop plezier aan het spelen van Space Cadet Pinball aldus Wes Fenlon van PCGamer.

Intel komt in juni met 10 nanometer processors

Op een investeerdersmeeting heeft Intel een hoop informatie gegeven over hun toekomstige producten. Het grootste nieuws daarvan is dat de nieuwe 10 nm technologie al in productie is genomen en dat de eerste producten in juni op de markt verschijnen. Laptops zijn als eerste aan de beurt met de zuinige Y- en U-serie processoren. Naast een verkleining van de transistoren worden er ook een aantal updates in de architectuur doorgevoerd. Intel noemt een drie keer snellere wifi, maar ook een twee keer zo snelle video-encoder. Applicaties die gebruik maken van artificiële intelligentie zouden ook tot drie keer sneller zijn met Intel Ice Lake.

Intel Ice Lake presentatie

De volgende stap, 7 nanometer, werd kort besproken. De 7nm-node krijgt een twee keer zo hoge transistor-dichtheid ten opzichte van 14nm met een verlaging in het energieverbruik van 20%. Euv, en nieuwe technologie in de productie van kleine transistoren, moet er daarnaast voor zorgen dat het vier keer zo makkelijk wordt om de chips te produceren.

Binnenkort komen er waarschijnlijk meer drukgevoelige toetsenborden

Wooting, een van oorsprong Nederlands bedrijf, produceert al een paar jaar analoge toetsenborden. Met deze toetsenborden kun je door de knop zacht of hard in te drukken bijvoorbeeld weinig of veel gas geven in een racegame. Daarnaast kun je meerdere macro's toevoegen aan een enkele knop gebaseerd op hoe ver je de toets indrukt.

Wooting Two

Tot nu toe gebruikte Wooting aangepaste Flaretech switches, maar afgelopen week hebben ze de Wooting Lekker aangekondigd. Dit is een knop dat de input baseert op informatie van een hall-sensor. Deze meet de magnetisme van een klein magneetje bevestigd aan het bewegende deel van de knop. De output van deze knop verandert dus afhankelijk van de afstand tussen de sensor en de magneet.

Hoewel het nog niet bekend is hoe ver de ontwikkeling van de knop is, heeft Wooting al wel aangekondigd de knop te gaan verkopen aan derden. Merken als Corsair en Logitech kunnen binnenkort de Wooting Lekker dus toepassen in hun eigen producten.

Dit artikel delen:

Lees meer

Naughty Dog plaatst vacatures om The Last of Us 2 'af te ronden' Beat Saber verlaat volgende week Early Access
0

Reacties op: Windows op de Nintendo Switch en Nederlandse toetsenborden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.