Hardware Update
Hardware Update

Verwijder ruis uit bel-gesprekken met RTX Voice

De belangrijkste hardwarenieuwtjes van de afgelopen week

Geschreven door Roel Stortelder op
Nvidia heeft een nieuwe software ontwikkeld die ruis uit jouw microfoon verwijderd en ook ongewenste inkomende geluiden weghaalt. Vandaag leggen we je uit hoe je dat gebruikt. Daarnaast komt Logitech met een betaalbare gaming-muis en lanceert Razer de eerste 13.3-inch laptop met een 120Hz-scherm.

Logitech lanceert betaalbare gaming-muis met rgb-verlichting

We weten allemaal dat rgb-verlichting alles aan een apparaat verbetert. Het is daarom zonde dat deze verlichting normaal alleen wordt toegepast op de duurdere accessoires waardoor gamers met een beperkt budget er geen gebruik van kan maken. Daar brengt Logitech nu verandering in met de G203 Lightsync. Deze betaalbare muis is voorzien van drie zones met de magische programmeerbare rgb-verlichting.

Logitech G203 Lightsync

Natuurlijk zit er ook nog de nodige elektronica verstopt achter deze mooie lampjes. Zo is de muis voorzien van een optische sensor met een resolutie tot 8000 DPI en een polling frequentie van 1000 Hz. Er zijn zes knoppen aanwezig die elk programmeerbaar zijn in de Logitech Gaming-software. De muis komt in de kleuren zwart en wit, en zal vanaf mei in de winkels liggen met een adviesprijs van €39,99.

Razer lanceert de eerste 13.3-inch laptop met 120Hz-scherm

De laptops van Razer staan al een poosje bekend om hun kleine formaat, maar grote prestaties. Volgens het merk was de Blade Stealth 13 zelfs de eerste gaming ultrabook. Daar doen ze nu nog een schepje bovenop met de eerste 13.3-inch laptop met een razendsnel scherm. Het scherm is echter niet het enige interessante aan deze nieuwe laptop.

Razer Blade 13 Stealth

De laptop wordt vanaf nu ook uitgerust met een fatsoenlijke videokaart, namelijk de Nvidia GeForce GTX 1650 Ti. Deze wordt standaard bijgestaan door een Intel Core i7-1065G7 en 16 GB DDR4 (dual channel) met een frequentie van 3733 MHz. Die specificaties zijn op zichzelf niet zo bijzonder, maar wel als je je bedenkt dat het verpakt zit in een pakketje dat maar 1.41 kg weegt!

De vernieuwde Razer Blade 13 gaat 1999 euro kosten. Wanneer hij in Nederland beschikbaar komt is nog niet bekend, maar in de Verenigde Staten staat de lanceerdatum op volgende week.

Zo verwijder je ruis uit gesprekken op bijvoorbeeld Discord of Skype met RTX Voice

Er is niets vervelender dan het horen van het toetsenbord van je gesprekspartner terwijl je aan het gamen bent. Daarnaast ben je het liefst zelf ook niet de oorzaak van dergelijke frustraties. Iedereen met een RTX-videokaart kan daar vanaf nu iets aan doen met een nieuw stukje software van Nvidia. RTX Voice is een AI-applicatie die ruis uit je microfoon kan verwijderen voor gesprekken in bijvoorbeeld Skype, Zoom, Discord of Steam. Daarnaast kan de AI ook ruis verwijderen uit alle binnenkomende geluiden, maar volg goed ons stappenplan om te voorkomen dat het je muziek-, film- of game-geluiden verstoort.

Omdat de software gebruik maakt van de AI Tensor-kernen in Nvidia RTX-gpu's, werkt het alleen met de GeForce RTX- of Quaddro RTX-kaarten. Daarnaast moet de GeForce driver minimaal versie 410.18 zijn. Dit kun je controleren in de GeForce Experience software.

RTX Voice

Zo zorg je dat jouw microfoon en de juiste applicaties ruisvrij worden:

 • Download de RTX Voice-applicatie hier.
 • Als die klaar is met installeren selecteer je de juiste input- en output-apparaten zoals in de afbeelding hierboven. Uiteraard kan het apparaat bij jou een andere naam hebben.
 • Zet de ruisonderdrukking in eerste instantie op 100%. Mocht het geluiden weghalen die niet weg moeten, dan kun je dat later eenvoudig terugschroeven.
 • Sluit het venster en klik met je rechter muisknop op het speaker-icoontje in de taakbalk. Ga dan naar de settings.
 • RTX Voice heeft waarschijnlijk een aantal aanpassingen gemaakt waarvan we een deel terugzetten. Zorg dat het uitgang-apparaat je speaker of hoofdtelefoon is, maar zet de microfoon op NVIDIA RTX Voice.
 • Open nu alle applicaties die je gebruikt voor bel-gesprekken zoals Skype, Discord, Mumble, etc. Ga dan weer terug naar de geluid instellingen en klik op App volume en apparaat voorkeur. Daar staat een lijst met alle geopende applicaties en de output- en input-apparaten die deze applicaties gebruiken. Je kunt alles standaard laten, behalve de output van de applicaties die je gebruikt voor bellen. Zet daar de uitgang op NVIDIA RTX Voice. Gebruik je ook de browser voor gesprekken? Laat die dan op standaard staan.
 • Je bent nu klaar om te genieten van ruisvrije gesprekken zonder de herrie van mechanische toetsenborden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 15:00: GTA 5 Online met Cody Systeemeisen voor Microsoft Flight Simulator onthuld
1

Reacties op: Verwijder ruis uit bel-gesprekken met RTX Voice

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheDeeGee

  • 23 april 2020 00:20
  Voor RTX Voice heb je geen eens een RTX nodig blijkt maar weer.

  Typisch Nvidia.

  En ja, ik gebruik al jaren Nvidia omdat er niets beters is helaas.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.