Hardware Update
Hardware Update

Universele headset voor alle platformen en een laptop met twee schermen

De belangrijkste hardwarenieuwtjes van de afgelopen week

Geschreven door Roel Stortelder op
Steelseries komt met een 4-in-1 headset die je kunt gebruiken voor alle grote platformen. Daarnaast heeft Asus meer informatie gegeven over een laptop met twee schermen en komt toont Acer een laptop met 300 Hz scherm.

Steelseries Arctis 1 is een draadloze headset voor alle platformen

De meeste headsets werken op maar één of twee platformen, waardoor fanatieke console gamers vaak meerdere headsets nodig hebben. Steelseries maakt een einde aan dat probleem met de Arctis 1. Deze 4-in-1 draadloze headset verbindt via een kleine USB-C dongle met de Nintendo Switch, PS4, Android en PC.

Het gebruik van een dongle betekent dat, als je de headset gebruikt met een smartphone of Switch, er een extra onderdeel meegenomen moet worden. Daar staat wel tegenover dat de dongle gebruik maakt van een lossless 2.4GHz-verbinding met een extreem lage latency. Anders dan met Bluetooth verlies je dus geen geluidskwaliteit en is ook de vertraging tussen het apparaat en de headset verwaarloosbaar klein.

Steelseries Arctis 1

Er is ook gedacht aan de bezitters van een Xbox One, want er wordt een kabeltje meegeleverd waardoor deze headset ook met die console gebruikt kan worden. Helaas dus niet draadloos, maar wel weer lossless.

In de draadloze modus claimt Steelseries dat de headset minimaal 20 uur mee gaat. Dat is meer dan wat de meeste concurrenten bieden, maar of deze getallen kloppen weten we pas na een onafhankelijke review. De headset heeft een adviesprijs van 120 euro en is per direct verkrijgbaar.

Acer Predator Triton 500 krijgt een 300Hz scherm

Er komen steeds meer laptops op de markt met een 240Hz, maar Acer vindt dat nog niet genoeg. Binnenkort komen ze namelijk met een 300 Hz optie voor hun Predator Triton 500.

Het bijzondere paneel heeft een diagonaal van 15.6-inch en een FullHD-resolutie. Over het type paneel of de response-tijden is niks bekend, maar vermoedelijk gaat het om een overgeklokt 240Hz paneel met een agressieve Overdrive om de response-tijd onder de 3.3ms te krijgen. Als de response-tijd boven de 3.3ms zit, zou het paneel niet in staat zijn om scherp beeld te produceren.

Acer Predator Triton 500

De Triton 500 weegt, ondanks een flinke RTX Max-Q-videokaart en Intel Core i7-processor, slechts 2.1kg en is maar 17.9mm dik. Met zo'n compact systeem zal het moeilijk zijn om alles koel te houden, dus we zijn benieuwd wat Acer daar op heeft bedacht.

De met metaal omhulde laptop komt in November naar Nederland. De prijzen zijn niet mals, want het basismodel gaat al 2699 euro kosten.

Asus ZenBook Pro Duo UX58: twee schermen in één laptop

Laptops komen langzaam maar zeker steeds meer in de buurt van desktops als het gaat om prestaties, maar één ding hebben ze tot nu toe nog niet kunnen bieden: meerdere schermen. Daar komt nu verandering in met de nieuwe Asus ZenBook Pro Duo. Het algemene scherm is een 15.6-inch 4K OLED-paneel, maar daarnaast zit boven het toetsenbord een 14-inch 3840x1100-paneel.

Het tweede scherm kan geconfigureerd worden als normaal tweede scherm in Windows, maar kan via Asus' ScreenXpert-software ook functioneren als een soort grote Apple Touchbar. Hierbij neemt dit scherm specifieke functies over van verschillende programma's zoals een kleurenpallet in Photoshop of een time-line in Premiere.

Asus ZenBook Pro Duo UX58

Van binnen is de Asus ZenBook minimaal net zo indrukwekkend als van buiten. De laptop kan uitgerust worden met maximaal een Intel Core i9-9980HK-processor en 32 GB DDR4-2666-geheugen. Met een 1TB NVMe-SSD en een Nvidia RTX 2060 maak je het plaatje compleet. Dat is heel wat hardware om koel te houden, dus op het moment dat de laptop wordt opengeklapt tilt hij zichzelf een stukje van de ondergrond. Een vergelijkbaar trucje gebruikt Asus al een paar jaar om de Zephyrus-laptops van voldoende frisse lucht te voorzien.

Asus ZenBook Pro Duo

De laptop moet binnenkort al op de markt komen met een prijs van 2499 dollar voor het model met een Intel Core i7-processor en 16 GB RAM, terwijl het model met een overklokbare i9-processor en 32 GB RAM nog 500 dollar meer moet opleveren. Europese prijzen zijn nog niet bekend, evenals de prijzen van overige configuraties.

Dit artikel delen:

Lees meer

CD Projekt Red bevestigt multiplayer voor Cyberpunk 2077 Rollensysteem verschijnt volgende week in Red Dead Online
1

Reacties op: Universele headset voor alle platformen en een laptop met twee schermen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    whaha

    • 4 september 2019 22:29
    Mooi, dan heb ik een opvolger voor mijn huidige Steelseries.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.