Hardware Update
Hardware Update

Nvidia's next-gen GPU gebenchmarkt en een speciaal bed voor gamers

De belangrijkste hardwarenieuwtjes van de afgelopen week

Geschreven door Roel Stortelder op
Nvidia's GTC persconferentie is afgelast in verband met corona, maar dat heeft een Geekbench-gebruiker niet weerhouden om een benchmark te draaien op nog onaangekondigde hardware. Daarnaast komt een Japanse meubelmaker met een speciaal bed voor gamers en lanceert Seasonic een drietal fan-loze voedingen.

Geekbench-resultaten van een nog onaangekondigde Nvidia-GPU gelekt

Het is al weer even geleden dat de RTX 2000-serie werd aangekondigd, maar het lijkt er op dat we heel dicht bij een nieuwe lancering zijn. GTC, het grote evenement waar Nvidia traditiegetrouw nieuwe chips laat zien, is helaas afgelast, maar dat betekent gelukkig niet dat we geen nieuwe informatie te zien krijgen. Een oplettende Twitteraar onder de naam @_rogame heeft Geekbench-resultaten ontdekt die toebehoren tot een tweetal nog onbekende videokaarten van Nvidia. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om videokaarten in de Ampere-reeks.

Nvidia Ampere

De eerste GPU in de Geekbench-scorelijst is een model met 7552 CUDA kernen en 118 SM's. De klokfrequentie lag tijdens de benchmark op 1,11 GHz, wat neer komt op ongeveer 16,7 TFLOPs. Gezien de chips nog niet eens zijn aangekondigd, is de kans groot dat die klokfrequentie nog wordt bijgesteld voor de lancering. Met deze specificaties is de GPU in staat om een resultaat van 184096 punten neer te zetten, maar liefst 40% meer dan de Nvidia TITAN RTX!

Het tweede model is iets lager gepositioneerd met 6912 CUDA kernen en 108 SM's. Samen met een klokfrequentie van 1,01 GHz zorgt dat voor 13,9 TFLOPs als we uit gaan van de huidige standaard. Deze chip zet in Geekbench een score neer van 141654 punten, vergelijkbaar met een overgeklokte TITAN RTX.

De gelekte specificaties en scores bevestigen het vermoeden dat de Nvidia Ampere-GPU's op een 7nm procedé zijn gemaakt. Het resultaat is waarschijnlijk een chip die zijn werk veel efficiënter kan doen dan de huidige RTX 2000-generatie.

Japanse meubelmaker ontwikkelt bed speciaal voor gamers

Het Japanse bedrijf Bauhütte (ja, het is echt Japans) heeft een speciaal bed voor games aangekondigd. Met behulp van speciale kastjes, monitor-steunen en telefoonhouders moet dit het ideale bed zijn voor gamers. Het bed is van alle gemakken voorzien met onder andere een poef om rechtop te zitten, kastjes voor je eten en drinken en een verplaatsbaar plankje voor muis en toetsenbord. Echt ergonomisch verantwoord lijkt het niet, maar door het groeiende ruimtegebrek in grote steden kan dit een populaire oplossing worden.

Bauhutte Game bed

Vooralsnog komt dit bed alleen in Japan uit, maar als er veel vraag naar is komt het gaming-bed mogelijk ook naar de Verenigde Staten en Europa. Bauhütte gaat er in ieder geval van uit dat je met dit bed single blijft, want hij komt alleen beschikbaar als éénpersoons-model met een adviesprijs van 1050 USD.

Bauhutte game bed 2

Drie nieuwe passieve voedingen van Seasonic

Twee jaar geleden lanceerde Seasonic al de eerste ventilator-loze voeding van 600 Watt, maar het bedrijf voegt daar nu drie modellen aan toe. Het gaat om vergelijkbare producten met drie verschillende wattages die elk onder de Prime Fanless TX-serie vallen: 700W, 500W en 450W. Door het ontbreken van actieve koeling is het belangrijk dat de voeding zeer efficiënt is en dat zie je terug in de certificering: 80 Plus Platinum voor de 450W en 500W modellen en 80 Plus Titanium voor het 700W model. Dat zijn de twee hoogste 80 Plus-certificeringen van het moment.

Seasonic Prime Fanless TX

Twee van de nieuwe voedingen zijn al bij verschillende webwinkels te vinden. De Seasonic Prime Fanless 450W kost ongeveer 155 euro, terwijl de Prime Fanless 700W ongeveer 255 euro op moet leveren. Wanneer het 500W-model beschikbaar komt en wat deze gaat kosten is nog niet bekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Star Wars-game 'Project Maverick' mogelijk in ontwikkeling Live om 15:00 uur: Martin en Jacco spelen The Division 2: Warlords of New York
2

Reacties op: Nvidia's next-gen GPU gebenchmarkt en een speciaal bed voor gamers

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  StormFox

  • 4 maart 2020 15:52
  Leuk voor de gamers die voor altijd maagd willen blijven

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  melody

  • 4 maart 2020 16:45
  Toen ik na dat bed las over nieuwe passieve voedingen sprongen mijn gedachten in eerste instanties naar voeding via infuus voor op dat bed. Daarna bedacht ik pas dat het om stroom ging….

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.