Hardware Update
Hardware Update

Nvidia RTX 2080 Ti SUPER en Google Stadia op de Nintendo Switch

De belangrijkste hardwarenieuwtjes van de afgelopen week

Geschreven door Roel Stortelder op
Deze week lees je in de Hardware Update hoe een groep overklokkers hun eigen Nvidia RTX 2080 Ti SUPER hebben gecreëerd en wat er nodig is om Google Stadia op een Nintendo Switch te gebruiken. Daarnaast zou er in januari een nieuwe AMD-videokaart gelanceerd moeten worden.

Overklokkers maken hun eigen RTX 2080 Ti SUPER

Er gaan al een lange tijd geruchten over een officiële SUPER-makeover van de RTX 2080 Ti, maar zolang die er nog niet is hebben de overklokkers van TecLAB een oplossing: maak je eigen RTX 2080 Ti SUPER. Met behulp van twee RTX 2080 SUPER-donorkaarten is het namelijk mogelijk om zelf je RTX 2080 Ti een SUPER-upgrade te geven.

Toegeven, je hebt 1400 euro aan extra hardware, gespecialiseerde apparatuur en flinke ballen nodig om het te voltooien, maar dan heb je ook wat. Omdat er al een variant van de RTX 2080 Ti is met de gehele chip in gebruik in de vorm van de Titan RTX, is de kans groot dat de aanstaande RTX 2080 Ti enkel een geheugen-upgrade krijgt. Door de snelle geheugen chips van een RTX 2080 SUPER af te halen en deze op een RTX 2080 Ti te plaatsen, is dat precies wat het team van TecLAB heeft gedaan. Het enige wat dan nog rest is een aangepaste BIOS en klaar is Kees.

Het resultaat van al die extra moeite was een indrukwekkende Unigende 2 Superposition Extreme benchmarkscore van 11460 punten, maar een nieuw record is het helaas niet.

AMD Radeon RX 5600 XT 6GB GDDR6 komt mogelijk in januari

Videocardz, een website met een set zeer betrouwbare bronnen, meldt dat de AMD RX 5600 XT volgende maand al in de winkels moet liggen. Deze videokaart is nog niet officieel aangekondigd door AMD, maar het lijkt er op dat de vierde kaart in de 7nm RDMA-serie daadwerkelijk binnenkort gepresenteerd gaat worden.

AMD Radeon RX 5700 XT

In ieder geval twee board partners hebben bevestigd dat de nieuwe kaart er aan zit te komen, maar verdere details zijn schaars. Het enige dat door de bronnen is bevestigd is dat het gaat om een kaart met 6GB GDDR6 met een geheugenbus van 192 bit. De Radeon RX 5600XT moet het op gaan nemen tegen de GTX 1660 SUPER van Nvidia, wat betekent dat hij ongeveer 250 euro gaat kosten.

Google Stadia werkt op de Nintendo Switch met LineageOS

De Spaanse gamer Jouse Norris is het gelukt om Google Stadia te gebruiken op de Nintendo Switch en heeft een uitgebreide tutorial op YouTube gezet met instructies. Hij maakt hiervoor gebruik van LineageOS, een variant van Android 8.1 Oreo die sinds afgelopen zomer ook beschikbaar is voor Nintendo's console. Uiteraard was het hiervoor eerst nodig om de Switch te rooten met NX-bootloader Hekate 5.2 en Magisk 20.1.

De functionaliteit van Google Stadia heeft hij vervolgens toegevoegd door simpelweg de Stadia-smartphoneapp te installeren en de controllers te configureren voor de app. Helaas werkt zijn truc niet in de browser-versie van Stadia.

Mocht je het zelf willen proberen, dan kun je hier de nodige bestanden vinden, maar wees gewaarschuwd: door de Switch te rooten ben je hoogstwaarschijnlijk je garantie-ondersteuning kwijt.

Dit artikel delen:

Lees meer

The Outlast Trials aangekondigd Kunstenaar combineert eerste 151 pokémon met Mario-personages
1

Reacties op: Nvidia RTX 2080 Ti SUPER en Google Stadia op de Nintendo Switch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    MonsterCrab

    • 4 december 2019 15:27
    Woah, Stadia op de Switch is wel bijzonder interessant zeg. Vraag me of dit ooit officieel zou worden ondersteund..

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.