Hardware Update
Hardware Update

Nieuwe Nvidia-driver patcht belangrijke kwetsbaarheden

De belangrijkste hardwarenieuwtjes van de afgelopen week

Geschreven door Roel Stortelder op
Deze week lees je in Hardware Update waarom je het beste zo snel mogelijk je Nvidia drivers kunt updaten. Daarnaast zou Nvidia de RTX 3080 in juni willen lanceren en komt MSI met een draagbare gaming-monitor.

Nvidia's 441.12-driver lost een aantal beveiligingsproblemen op

Nvidia heeft recentelijk een nieuwe driver gelanceerd met optimalisaties voor Red Dead Redemption 2, maar verstopt in de patch-notes staan nog een aantal belangrijke punten. In Nvidia's nieuwspagina over de beveiliging melden ze dat er in totaal negen verschillende kwetsbaarheden zijn gedicht. De belangrijkste twee daarvan zijnCVE-2019-5690 en CVE-2019-5691, die maken allebei de computer kwetsbaar voor Denial of Service (DoS) aanvallen.

Nvidia

De kwetsbaarheden zijn aanwezig op alle driverversies vóór 441.12, welke sinds 4 november te downloaden is. Zelfs als je geen Red Dead Redemption 2 gaat spelen is het dus verstandig om deze driver zo snel mogelijk te installeren. De driver is te vinden in GeForce Experience of via deze webpagina.

Nvidia RTX 3080 komt mogelijk al in juni

Dat Nvidia al een poosje werkt aan de nieuwe generatie videokaarten mag geen geheim meer zijn. De kaarten zijn gebaseerd op de 7nm-technologie die al een poosje in de peperdure Nvidia TESLA-rekenmachines worden gebruikt en worden ontwikkeld op de Ampere architecture. Een bekende analist die regelmatig beschikt over correcte inside-information heeft nu naar buiten gebracht dat Nvidia de nieuwe GPU's al in de eerste helft van 2020 uit wil brengen.

Nvidia RTX 2080 Super

Door het ontbreken van echte concurrentie in het high-end segment zou Nvidia de release al een aantal keer hebben uitgesteld, maar willen ze de chip nu daadwerkelijk in maart gaan aankondigen tijdens GTC. De aankondiging zal beginnen met de lancering van een nieuwe TESLA-chip direct na GTC. De RTX 3070 en RTX 3080 moeten volgen op Computex in juni. De nieuwe Titan en RTX 3080 Ti zouden nog even op zich laten wachten en de RTX 3050 en RTX 3060 moeten in de zomer volgen.

Volgens de analist worden de RTX 3080 en RTX 3080 Ti goedkoper dan hun voorgangers, terwijl ze wel een flinke stap gaan zetten in prestaties.

MSI komt met een draagbare IPS gaming-monitor met 240Hz-paneel

Het duurt nog twee maanden voordat CES begint, maar de organisatie is al druk bezig met het uitdelen van awards. MSI is een innovation award honoree, een award die ze hebben gekregen voor hun Optix MAG161 draagbare gaming-monitor. Het scherm is vergelijkbaar met een high-end gaming laptop, zonder de laptop. De awardpagina legt uit dat de compacte monitor slechts 5mm dik is en beschikt over een 240 Hz IPS-paneel. Er zijn aansluitingen voor USB Type-C en HDMI, al verklapt de afbeelding ook een koptelefoon-poort. De 15.6-inch heeft een resolutie van 1920x1080 pixels en heeft een G2G reactietijd van 3ms.

MSI Optix MAG161

Het is enigszins vreemd dat MSI deze award binnensleept, want Asus heeft al een poosje geleden iets vergelijkbaars aangekondigd: de Asus ROG Strix XG17. Dat is een 17.3-inch draagbare monitor met vrijwel dezelfde specificaties. Beide monitoren zijn bedoeld als tweede monitor naast een laptop, een grotere monitor voor je Nintendo Switch, of zelfs als monitor voor je smartphone.

Beide monitoren worden vlak na Black Friday verwacht voor een nog onbekende prijs. En over Black Friday gesproken: de beste hardware deals vind je straks op deze pagina.

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 15:00: The Stretchers met Lucas en Wouter Multiplayermodus van Grid exclusief speelbaar op Stadia
1

Reacties op: Nieuwe Nvidia-driver patcht belangrijke kwetsbaarheden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • F5544

    • 13 november 2019 19:00
    Zo dat wordt mijn 2080ti weer verkopen dan

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.