Hardware Update
Hardware Update

Drie gratis games bij AMD en Rift-games op de Oculus Quest

De belangrijkste hardwarenieuwtjes van de afgelopen week

Geschreven door Roel Stortelder op
Gratis games zijn altijd leuk, dus lees snel verder hoe je die kunt claimen bij het aanschaffen van AMD-hardware! Daarnaast gaat Windows binnenkort slimmer taken verdelen over de CPU-kernen en verandert de Oculus Quest in een Rift S.

Windows herkent de beste CPU-kernen

Niet alle kernen in een processor zijn gelijk. Hoewel ze op papier exact hetzelfde zouden moeten zijn, zijn er in de praktijk kleine verschillen die de nauwkeurigheid en snelheid van elke kern beïnvloeden. Slimme drivers, zoals Turbo Boost Max 3.0 van Intel en Ryzen Master van AMD, herkennen de beste kernen. De drivers maken daar gebruik van door die kernen bijvoorbeeld een hogere boost-frequentie te geven of andere taken toe te kennen.

Microsoft zegt nu dat in de toekomstige 19H2-versie van Windows 10, het besturingssysteem zelf ook in staat is om onderscheid te maken tussen de verschillende kernen. Hierdoor kan er op het besturingssyteem-niveau al slim omgegaan worden met verdelen van taken. Een systeem wordt daardoor sneller en betrouwbaarder, maar de verschillen zijn zo klein dat je er bij normaal computergebruik weinig van zult merken. Het heeft waarschijnlijk wel positieve invloed op je game-prestaties. Games zijn namelijk vaak nog afhankelijk van slechts een paar kernen, dus als Windows de snelste kan selecteren gaat de framerate mogelijk omhoog.

Sluit binnenkort je Oculus Quest aan op de PC om Rift-games te spelen

De Oculus Quest krijgt binnenkort een aantal fijne updates. Niet alleen zal er hand- en vinger-tracking worden toegevoegd, de Quest kun je binnenkort ook aansluiten op een pc. De Oculus Quest krijgt daarmee direct ondersteuning voor alle Rift-games. Dat betekent dat, afhankelijk van je computer, er grafisch mooiere games speelbaar worden op de redelijk betaalbare headset.

De Oculus Link-software zal de brug vormen tussen de Rift-game en de USB-C-kabel die de plaatjes naar de headset vervoert. De Quest transformeert dan in een reguliere vr-headset, waardoor de gelijk geprijsde Rift S in een vreemde positie terecht komt. Met een hogere resolutie en de mogelijkheid om ook zonder pcte gamen, lijkt de Quest straks een veel betere deal.

Oculus Link is truly the best of both worlds: the high-end gaming of Rift when connected to a PC, with the ease and portability of Quest on-the-go.

Oculus Link komt in November beschikbaar als download. Om het meeste uit de software te halen heb je, naast een USB-C-aansluiting, ook een dikke videokaart nodig om de plaatjes te genereren. Oculus heeft geen prijsverlaging aangekondigd voor de Rift S, maar door de vreemde positie zou dat de komende maanden alsnog kunnen gebeuren.

Drie gratis games bij een AMD-systeem

Er worden vaak gratis games uitgedeeld bij computer-onderdelen, maar AMD heeft nu een bijzonder mooi pakket klaarstaan. Via de Raise the Game-bundle kun je maximaal drie gratis games claimen én drie maanden Xbox Game Pass voor de PC. Om het maximale uit de deal te halen, moet je een computer samenstellen met een high-end AMD videokaart en een AMD processor.

AMD Raise the game videokaart

Hoeveel games je kunt claimen is afhankelijk van het model videokaart en processor je kiest. Je hebt in ieder geval altijd recht op drie maanden Xbox Game Pass, maar om alle games te claimen zul je in Nederland eerst minimaal 525 euro uit moeten geven aan een Ryzen 7 3800X en een Radeon RX 570.

AMD Raise the game CPU

Het is niet bekend hoe lang deze deal beschikbaar blijft. Wel is bekend dat als je twee codes krijgt voor de Xbox Game Pass, je twaalf maanden moet wachten tot je de tweede kunt activeren.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gerucht: Informatie over de PlayStation 5-devkit gelekt Origin Acces-gebruikers krijgen gratis Battle Pas voor Apex Legends
0

Reacties op: Drie gratis games bij AMD en Rift-games op de Oculus Quest

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.