Hands-on
MSI GF65

MSI GF65 Thin: Gamen met een lichtgewicht laptop

Omdat niemand van een berg plastic houdt

Geschreven door Roel Stortelder op
Bij een gaming-laptop denkt men vaak aan een zwaar en dik apparaat verpakt in een enorme hoeveelheid plastic. Zoals we zien bij de MSI GF 65 Thin kan dat tegenwoordig ook anders: minder dan 2 kilo zwaar en toch geschikt om mee te gamen. In deze Hands-On geven we onze eerste impressies.

MSI GF65 Thin 10SDR

  • Scherm: 15.6-inch 1080p 120Hz IPS
  • Processor: Intel Core i7-10750H 6-core
  • Geheugen: 16GB DDR4 2666 MHz (dual channel)
  • Videokaart: Nvidia GeForce GTX 1660Ti
  • Opslag: 512GB NVMe SSD
  • Gewicht: 1.86kg
  • Aansluitingen: 2x USB 3.1 Gen2 Type-C, 2x USB Type-A, 1x HDMI, Ethernet en een audio combo-jack
  • Prijs: 1249 euro

De hardware in deze MSI-laptop levert je geen nieuwe benchmarkrecords op, maar is voor de meeste gamers een uitstekende balans tussen prijs en prestatie. De combinatie van 16 GB geheugen, een nieuwe i7-processor en een GTX 1660Ti is precies wat je nodig hebt om de nieuwste games goed te kunnen spelen op een full HD-resolutie. Extra’s zoals Nvidia RTX heeft deze laptop helaas niet, maar hoef je dus ook niet de hoofdprijs voor te betalen.

MSI GF65

Als je de laptop uit de doos haalt vertellen je handen een ander verhaal dan je ogen. De laptop voelt stevig en licht, maar ziet er toch uit als een gaming-laptop. Dat is een stel eigenschappen dat we niet vaak samen tegenkomen. Om een gewicht van slechts 1.86 kg te behalen, heeft MSI er wel voor moeten kiezen om de onderkant van plastic te maken. Dat heeft er toe geleid dat de laptop minder ‘premium’ aanvoelt als je hem in je handen hebt, maar zodra hij op een bureau staat, merk je daar niks meer van.

Ook met de laptop opengeklapt is het, door de rode accentkleuren in het verlichtte toetsenbord, direct duidelijk dat het om een gaming-laptop gaat. Aan de binnenkant vinden we hetzelfde metaal als op het deksel, maar helaas betekent dat niet direct dat de laptop helemaal solide is. Over het algemeen voelt de binnenkant goed, maar midden boven het toetsenbord is het toch redelijk eenvoudig om de laptop in te drukken. MSI had op die plek eigenlijk een extra voetje onder de laptop moeten monteren.

MSI GF65

Aan de binnenkant vinden we het snelle 120Hz-scherm, dat omringd is door lekker smalle randjes. Het gaat hier om een prachtig IPS-paneel, wat betekent dat de kleuren onder alle kijkhoeken hetzelfde blijven; een eigenschap die bij laptops zeer belangrijk is. Hoewel 1080p tegenwoordig geen hoge resolutie lijkt, is het op een 15.6-inch laptop helemaal geen slechte keus. De resolutie is op dit formaat bij een normale kijkafstand lastig te onderscheiden van 1440p of zelfs 4K, en het is een heel stuk makkelijker voor je grafische kaart om aan te sturen. Daarnaast verbruikt een scherm met een lagere resolutie minder energie, waardoor de batterij langer mee gaat.

MSI GF65

Met behulp van een schroevendraaier komen we vrij eenvoudig aan de binnenkant van de laptop. Hier kun je een extra M.2-ssd toevoegen of later het geheugen upgraden. Ook de netwerkkaart is eenvoudig bereikbaar. Wat nog meer opvalt, is de zeer uitgebreide koeling. Deze houdt niet alleen de videokaart en processor op temperatuur, maar heeft ook koelblokjes voor de stroomvoorziening. Door het gebruik van lange en dus kwetsbare heatpipes, raden we wel af om de koeling los te halen. De kans dat je per ongeluk een heatpipe beschadigt is zeer groot.

Conclusie

De MSI GF65 Thin is een uitstekend model voor iedereen die wil gamen, maar de laptop ook geregeld mee moet nemen naar school of werk. De hardware sluit daar ook netjes op aan. Voor een goede prijs krijg je hardware die krachtig genoeg is om mee te gamen, maar niet je batterij in 30 minuten leegzuigt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Screenshots van nieuwe Xbox Store gelekt Website toont welk Valorant-personage streamers gebruiken
0

Reacties op: MSI GF65 Thin: Gamen met een lichtgewicht laptop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.