Hands-on
Golf PGA Tour 2K21

Golf PGA Tour 2K21 laat je ouderwets ballen meppen

Met evenzo ouderwetse graphics

Geschreven door Dennis Mons op
Het golfgenre was bij tijden absurd populair. Dat was natuurlijk mede te danken aan Tiger Woods. 2K Games komt in augustus met PGA Tour 2K21 en wij hebben al een balletje mogen slaan in de bèta.

Golf is nogal een aquired taste, zoals de Engelsen en Amerikanen het zo mooi zeggen. Het oogt suf, veel mensen denken dat het een rijkeluisport is en het is niet alsof er enorm veel actie te zien is. Toch is het een sport die meer skills vergt dan je zou denken en PGA Tour 2K21 benadert dat tot op zeker hoogte best accuraat.

De game is ontwikkeld door HB Studios, dat het afgelopen jaar ook The GolfClub 2019 featuring PGA Tour heeft gemaakt. Als je die game hebt gezien, valt meteen op dat noch de gameplay, noch de graphics veel zijn veranderd in PGA Tour 2K21. Dat eerste is aan te prijzen: het is misschien wel de fijnste golfgame om te spelen op dit moment. Maar als het er nog steeds uitziet alsof het voor de PlayStation 3 of de Xbox 360 gemaakt is, mag je je als ontwikkelaar wel even achter de oren krabben. Zeker met de volgende generatie consoles die aan de deur staat te kloppen.

Desalniettemin heeft HB Games zeer duidelijk zijn best gedaan om de game weer ouderwets ‘gezellig’ te maken. Een van de charmantste punten van bijvoorbeeld EA’s Tiger Wood’s PGA Tour-games was het spelen tegen vrienden (gewoon lekker meppen en een beetje babbelen). De game van 2K duikt daar nu volledig bovenop via Societies, waarmee je niet alleen je zelfgemaakt banen kan delen, maar zelfs volledig custom toernooien met uitnodigingen opzet voor vrienden (of genodigden). Of dat werkt valt nog te bezien: In de bèta was de optie nog niet online.

Golf PGA Tour 2K21

Lekker laten rollen

Los van de multiplayer draait de game natuurlijk te allen tijde om het slaan van de bal en de physics die erbij komen kijken. Als dat niet werkt, is je game stuk. Daar hoef je je in deze game geen zorgen om te maken, aangezien je echt het idee hebt dat je met flink zware ijzers keiharde kleine balletjes over een grasveld mikt en dat de kleine tikjes op de green precies rollen zoals je wilt. Hoewel de spelers an sich er soms uitzien alsof ze met ‘cut & paste’ op de course zijn gezet (laten we het vooral niet over het publiek hebben), zijn de omgevingen oogstrelend. Je komt in PGA Tour 2K21, als je goed speelt, heerlijk tot rust en voelt je nooit bedrogen uitkomen.

Zoals gezegd is PGA Tour 2K21 vrijwel gelijk aan The Golf Club. Met je linker- of rechterstick bepaal je de snelheid van je club (stok). Hierbij moet je rekening houden met de standvastigheid van je swing, hoe de fairway of green gaat rollen en natuurlijk hoe hard of met welk effect je de bal raakt. En het dient gezegd te worden: op het moment dat je je eigen manier van spelen te pakken hebt, krijg je een heerlijk gevoel van zelfvertrouwen. Je kunt alle metertjes die in beeld staan goed in de peiling houden, maar het komt op een gegeven moment ook neer op ‘een gevoel voor de bal’. Chapeau dat HB Games dat sinds The Golfclub nog steeds zo goed weet te benaderen.

Het woord verslavend kaarten we niet graag aan, maar het feit dat je na enig vloeken en tieren een dikke voorsprong vernaggelt en tóch nog even één keer een toernooi wilt spelen, is lovenswaardig.

Legendes

Een groot gemis in de game is het gebrek aan de mogelijkheid om als een bekende pro-speler aan de slag te gaan. Hoewel er talloze grote namen in de game zitten, functioneren die als rivalen die je moet verslaan om geld en faam te winnen. HB Games meldt dat er vooralsnog geen plannen zijn voor het toevoegen van speelbare pro-spelers.

Golf PGA Tour 2K21

PGA Tour 2K21 is de enige golfgame is die uitkomt en is daardoor automatisch de beste golfgame van het moment, maar het spel lijkt die noemer ook te gaan verdienen. Het woord verslavend kaarten we niet graag aan, maar het feit dat je na enig vloeken en tieren een dikke voorsprong vernaggelt en tóch nog even één keer een toernooi wilt spelen, is lovenswaardig. Dan weet je hoe het golfspel werkt en heb je groei van je gamers goed in de smiezen.

Er zijn nog tal van features uit vorige golfgames die we graag terug zouden zien in PGA Tour 2K21. Toch is zelfs deze ‘versimpelde’ en niet bepaald mooie game absoluut iets waar je naar uit mag kijken als je liefhebber bent van ijzeren staven, pingpongballen, kleine gekke autootjes en lange groene grasvelden.

PGA Tour 2K21 komt op 21 augustus uit voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Google Stadia en Microsoft Windows.

Meer Hands-on op Gamer.nl:

Dit artikel delen:

Lees meer

Teaserwebsite voor nieuwe Call of Duty ontdekt Oceanhorn 2 komt dit najaar uit op Switch
1

Reacties op: Golf PGA Tour 2K21 laat je ouderwets ballen meppen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    delMark1980

    • 11 augustus 2020 12:28
    Sterkste punten van pga tour 19 zijn de grote hoeveelheid aan banen dankzij de course creator en de Societies, fijn dat de nieuwe game hierop voortborduurt.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.