Hands-on
Fifa 21

Fifa 21 Ultimate Team is nu ook een teamsport

Geen plaats meer voor ‘giftig gedrag’

Geschreven door Lars Cornelis op
Een tijdje terug konden we al aan de slag met Fifa 21. Daarbij viel vooral op dat bijna alle spelers zich slimmer gedragen, hoewel keepers er wel nog regelmatig een potje van maken. Inmiddels kunnen we ook meer vertellen over de populairste modus: Fifa 21 Ultimate Team.

De belangrijkste vernieuwing is dat FUT op veler verzoek ook in co-op te spelen is. Dat kon al lokaal, maar nu is het ook mogelijk om online met een vriend FUT te spelen. Je kunt tegen twee andere tegenstanders spelen, of samen tegen de AI. Door de Trainer-functie in te schakelen zie je zelfs elkaars input op de controller, bijvoorbeeld welke kant iemand een pass op gaat mikken. Dat maakt het samenspelen op afstand net iets toegankelijker.

Genieten van je eigen stadion

Tijdens het bouwen aan je droomteam is er ook meer aandacht voor je stadion. Stadions zijn natuurlijk essentieel onderdeel van de sportbeleving, vraag maar aan iedere supporter van een club die ooit is verhuisd. In FUT kun je dit jaar je stadion op allerlei manieren uitbouwen en opwaarderen. EA laat ons zien hoe een klein amateurstadion met eenvoudige tribunes uitgroeit tot een hightech stadion met een hoop glas en ledverlichting.

In het stadion zelf zijn een aantal dingen te personaliseren, waaronder de prijzenkast en de levensgrote spandoeken (tifo’s) op de tribunes. Daar wil je natuurlijk wat van terugzien, en dus wordt de opkomst van spelers dramatischer in beeld gebracht en wordt de line-up van je spelers, inclusief de belangrijke statistiek Chemistry, geprojecteerd in jouw stadion.

EA blijft zoeken naar de ideale balans tussen Fifa 21 Ultimate Team toegankelijk maken voor iedereen en fanatiekelingen blijven belonen.

Verder belooft EA juist minder filmpjes en onderbrekingen en meer tijd ‘op het veld’. Het juichen na een doelpunt wordt ingekort en er wordt hooguit één herhaling vertoond. Dat doet EA om ‘giftig gedrag’ online tegen te gaan; je kunt elkaar dus minder zieken door herhalingen expres af te kijken of uitgebreid en provocerend te staan juichen. Enkele vieringen zijn zelfs om die reden volledig uit het spel gehaald.

Meer en meer

Wat er verder voor nieuws onder de zon is? Vooral meer, meer en nog eens meer. Meer evenementen om aan mee te doen, nieuwe Icons (waaronder Philip Lahm en Xavi), meer spullen om het uiterlijk van je team aan te passen en meer actuele spelerskaarten, die dit keer Meaningful Moments worden genoemd.

Verder schuift en past EA een beetje met aantal spelers en wedstrijden van Division Rivals en FUT Champions, maar de aantallen stonden op dit moment duidelijk nog niet vast. EA blijft dus zoeken naar de ideale balans tussen Fifa 21 Ultimate Team toegankelijk maken voor iedereen en fanatiekelingen blijven belonen.

In dat licht is het dan ook goed om te weten dat je je Ultimate Team mee kan nemen naar de volgende generatie spelcomputers. Niet alleen geeft een exemplaar van Fifa 21 voor de PlayStation 4 of Xbox One je toegang tot Fifa 21 op de PlayStation 5 of Series X, ook alles uit FUT verhuist gewoon mee. Je kunt dus onbezorgd in oktober al aan de slag gaan met Ultimate Team en dan rond de feestdagen een nieuwe spelcomputer in huis halen.

Fifa 21 is vanaf 9 oktober verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De releasedatum voor PlayStation 5 en Xbox Series X is nog onbekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

Tweede Night City Wire toont meer Cyberpunk 2077-gameplay Puzzelplatformer Tyd wag vir Niemand verschijnt morgen voor PlayStation 4
0

Reacties op: Fifa 21 Ultimate Team is nu ook een teamsport

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.