Guide
Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite tips en trucs

Snel een betere tovenaar

Geschreven door Jacco Peek op
Sinds kort is Harry Potter: Wizards Unite beschikbaar in de App en Google Play Store. De mobiele game is in een rap tempo bijna drie miljoen keer geïnstalleerd op iOS- en Android-apparaten en met het warme weer is het een uitstekend moment om je toverstok af te stoffen. In dit artikel leggen we basisprincipes van de game uit en geven we wat handige tips en trucs om een goede tovenaar te worden.

Wizards Unite is de langverwachte nieuwe game van Niantic, de ontwikkelaar van Ingress en natuurlijk Pokémon Go. De augmented reality-game ademt Harry Potter en bevat zelfs een verhaal dat zich afspeelt na de films. Er is namelijk een ‘grote ramp’ gebeurd, waardoor Harry Potter-wezens en -objecten terecht zijn gekomen in onze realiteit en wij ze weer naar huis moeten toveren. Dat doe je door rond te lopen in de omgeving en interactie te hebben met deze zogenaamde Foundables.

Foundables

In de basis is Harry Potter: Wizards Unite dan ook nauw verwant aan Pokémon Go. Je ziet je tovenaar rondlopen op de kaart, die is gebaseerd op Google Maps, en in de omgeving vind je verschillende gebouwen en logo’s. Foundables, het equivalent van pokémon, herken je aan ronde logo’s die de categorie weergeven waartoe ze behoren. Om een Foundable terug te sturen tik je op het icoon, richt je de camera op het wezen en voer je een toverspreuk uit door middel van een minigame. Voorafgaand aan het ‘gevecht’ krijg je namelijk een patroon te zien dat weer verdwijnt, waarna je snel het patroon moet nabootsen door te tekenen met je vinger. Des te correcter je het tekent, des te groter de kans dat de Dementor of een ander wezen verdwijnt.

Er zit ook een verzamelelement aan het terugsturen van Foundables. Behalve dat je nieuwe spreuken leert naarmate je de game speelt, verzamel je ook alle verschillende Foundables in je Registery. Het Registery oogt als een soort plakboek dat is opgedeeld in categorieën, die je terugziet in de logo’s. Na elke ontmoeting plaats je een nieuwe afbeelding op de juiste plek, waarmee je behalve reguliere ervaringspunten ook ervaringspunten krijgt voor de desbetreffende categorie. Zo past Rubeus Hagrid, die je in de tutorial wegtovert, in de categorie ‘verzorging van fabeldieren’.

Harry Potter

Spell Energy en potions

Je merkt aan verschillende dingen dat Wizards Unite dieper gaat dan Pokémon Go. De Pokéstops van de game zijn bijvoorbeeld verdeeld in twee categorieën: Inns en Greenhouses. De Inns zijn wellicht het belangrijkst, want die voorzien je van Spell Energy, energie die je nodig hebt om Foundables terug te sturen. Je hebt maximaal 75 Spell Energy en het is belangrijk om regelmatig Inns te bezoeken om de energie bij te vullen. Afhankelijk van het gerecht dat je selecteert krijg je willekeurig drie tot tien Spell Energy. Ook krijg je extra Spell Energy door dagelijkse uitdagingen te voltooien en de juiste potions te maken.

Potions maken hangt samen met de Greenhouses, waarin je een van de drie planten selecteert die je voorzien van ingrediënten. Je kunt daarna ook een zaadje planten en zo zelf een bruikbare plant laten groeien. Een andere manier om aan ingrediënten te komen is door erop te tikken wanneer je ze ziet op de kaart, want sommigen liggen gewoon voor het oprapen. Het maken van potions is in de basis vrij simpel, maar de game verleidt spelers om het brouwproces te versnellen met Master Notes. Master Notes zijn geheime roerbewegingen die horen bij een bepaalde potion en verschijnen zodra je ze hebt ontdekt.

Harry Potter

Samen toveren

Tot slot kent Wizards Unite een aantal multiplayerelementen. Zo kun je vrienden worden met anderen om samen wat extra ervaringspunten te ontvangen en kun je een Fortress belegeren, vergelijkbaar met raids in Pokémon Go. Je herkent forten als hoge torens op de kaart en toegang wordt verleend op basis van de juiste runen, die je weer verdient door simpelweg Foundables weg te toveren. Een Fortress bestaat uit een aantal kamers met uitdagingen, waarin je samen binnen de tijd een bepaald aantal vijanden moet verslaan. Spreuken voer je wederom uit door patronen te maken en verschillende potions geven je een voordeel of helen je tijdens het gevecht.

Handige tips

Dat zijn de basisprincipes van Harry Potter: Wizards Unite. Hieronder vind je een aantal korte tips die je helpen een goede tovenaar te worden.

 • Vergeet niet je tovenaar samen te stellen wanneer je de game voor het eerst opstart. Er zijn verschillende knopen die je moet doorhakken, zoals van welk materiaal je toverstok is gemaakt, bij welk huis je je aansluit en wat je titel en professie is. Dat laatste wat je sterke en zwakke plekken zijn, dus overweeg goed wat je specialiteit wordt. Door op de 'i' te tikken krijg je uitleg over de verschillende opties.
 • Maak vrienden met anderen door hun code toe te voegen. Vrienden hebben heeft verschillende voordelen, maar de belangrijkste is dat je meer ervaringspunten verdient en dus sneller in level stijgt.
 • Om de kans op een ontmoeting met een sterker wezen te vergroten kun je in elke Inn een Dark Detector plaatsen. Vrienden kunnen dit ook doen tot een maximum van drie in totaal, waardoor je sneller een zeldzame Foundable tegenkomt rondom de desbetreffende Inn.
 • Denk na over de runen die je inzet bij een Fortress. Runen van hogere levels geven je meer ervaringspunten en zeldzamere Foundables, maar verhogen ook de moeilijkheidsgraad. Spreek dus af met je teamgenoten welke runen je inzet.
 • Ga zorgvuldig om met je potions door onderscheid te maken tussen simpele en zeldzame potions. Net zoals in Pokémon Go is je inventaris gelimiteerd, dus kun je de simpele potions naar wens gebruiken, zodat er ruimte overblijft voor andere dingen. Zorg ook dat je notificatie voor gebrouwen potions aan staat, zodat je snel een nieuwe kunt maken.
 • Swipe snel wanneer je toverspreuken doet. Het is natuurlijk belangrijk om het patroon zo correct mogelijk te tekenen, maar het is ook belangrijk dat je dit snel doet, omdat dit een belangrijke factor is voor de kracht van de spreuk.
 • Begin bij het begin en eindig bij het einde van de spreuk. Het gebeurt namelijk vaak dat een Great-spreuk nét geen Masterful-spreuk is omdat mensen het patroon niet afmaken, en dat is zonde.
 • Gebruik Portkeys, in feite de eieren van Wizards Unite. Door een Portkey te activeren en 2, 5 of 10 kilometer te lopen, open je een portaal naar een bekende locatie uit de Harry Potter-wereld waar je zeldzame spullen kunt verzamelen. Iedere speler heeft een gouden sleutel die oneindig gebruikt kan worden en zilveren sleutels kun je verzamelen door je Registery te vullen en kisten te verdienen.
 • Vergeet je dagelijkse uitdagingen niet. Daarmee verdien je veel xp en andere bruikbare spullen om snel beter te worden.

Harry Potter: Wizards Unite is gratis te downloaden voor iOS en Android. De game bevat microtransacties.

Dit artikel delen:

Lees meer

De beste gamedeals van de week: Dark Souls Trilogy en Shadow of the Tomb Raider Super Mario Maker 2 maakt Mario oneindig herspeelbaar
2

Reacties op: Harry Potter: Wizards Unite tips en trucs

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Hastur

  • 28 juni 2019 23:02
  Ik heb eigenlijk niet zoveel met Harry Potter. Maar daar ik ook de andere twee Niantic games speel, ben ik er toch maar aan begonnen.

  Even wat aantekening bij de gemaakte tips.

  Het samenstellen van je profiel is voornamelijk cosmetisch. Waarvan een deel alleen jij kan zien. Je kan alles altijd weer veranderen en de keus voor je professie heb je pas op level zes.

  Ook in je eentje kun je meerdere Dark Detectors in een Inn plaatsen.

  Je hebt gewoon een bepaalde tijd voor het maken van glyphs (toverspreuken). Het is niet zo, dat de snelheid waarmee je dat doet, bijdraagt aan het succes.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aldodilly

  • 30 juni 2019 18:34
  Als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat ik mijn toverstok heb afgestoft…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.