Guide
God of War Ragnarok

Deze tips geven je een vliegende start in God of War Ragnarök

Coole kunstjes en hete handigheidjes

Geschreven door Luuc ten Velde op
Na vier jaar wordt het avontuur van Kratos en Atreus eindelijk vervolgd. Fimbulwinter is neergedaald op het Noordse rijk, maar dat hoeft niet per se een onprettige ervaring te zijn. Met deze handige tips maak je je reis met de norse Spartaan en zijn zoon een stuk prettiger.

Lees ook de review van God of War Ragnarök

God of War Ragnarök lijkt in de basis veel op diens voorganger. Toch heeft ontwikkelaar Santa Monica Studio in de kern een aantal veranderingen doorgevoerd. Dit merk je aan de besturing van de game, maar ook aan hoe de titel technisch draait en het menu. Gelukkig hoef je niet te puzzelen met hoe je de game nou het beste kunt instellen – dat hebben wij namelijk al uitgezocht.

God of War: Ragnarok

Juiste beeldinstellingen

God of War Ragnarök schotelt bij de eerste keer opstarten een lading aan instellingen voor. Voor optimaal speelplezier is het belangrijk deze gelijk goed in te stellen. Daarbij is het belangrijk om je televisiespecificaties te weten. Je kunt kiezen tussen een betere grafische kwaliteit die 4K garandeert in combinatie met een gerichte 30 frames per seconde, of verbeterde prestaties.

Iedereen met een HDMI 2.1-aansluiting profiteert namelijk van een dubbele prestatiesprong. Door de game in te stellen op ’Voorkeur Performance‘ speel je de game op 60 fps met een opgeschaalde 4K-resolutie. De instellingen gaan een stapje verder door ook een High Frame Rate-modus voor te schotelen. Hiermee kun je richting 120 fps genieten wanneer je ‘Voorkeur Performance’ al aan hebt staan. Wie de ‘Voorkeur Resolutie‘-instelling kiest met High Frame Rate geniet van een 4K-resolutie met een gerichte 40 fps.

God of War

Touchpad-trucjes

Naast beeldinstellingen heeft God of War Ragnarök nog andere geheimen verhuld in het menu. Het touchpad op de controller kun je namelijk naar hartenlust aanpassen. Via het besturingsmenu kun je vier extra acties op je controller instellen op basis van de richting die je swipet over het touchpad.

Dit kun je onder andere gebruiken voor het maken van een halve draai. In God of War (2018) kon je hiervoor de toets omlaag gebruiken op de vierpuntdruktoets, maar dat is in het vervolg geen optie meer. Een snelle veeg over het touchpad biedt de oplossing, al kun je hier ook een actie toevoegen om je de juiste kant op te sturen in de game. Dat helpt je bijvoorbeeld bij het uitkammen van de spelwereld, zodat je niet per ongeluk in een tussenfilmpje terechtkomt en een gebied dat je wilde verkennen overslaat.

God of War

Auto Equip

Nu je de juiste instellingen hebt gekozen, is het tijd om het avontuur in te duiken. Al snel valt op dat het menu op de schop is gegaan in dit nieuwe deel. Daarbij komen wat nieuwe functies om de hoek kijken. De handigste daarvan is Auto Equip.

Door L3 in te drukken, kun je de game de handigste combinatie in uitrusting laten maken op basis van alles in je inventaris. Hierbij kun je zelfs kiezen tussen de verschillende attributen van Kratos’ vechtstijl. Zo kun je inzetten op kracht, maar ook defensie of geluk.

god of war ragnarok

Varieer in aanvallen

Met de sterkste uitrusting om Kratos zijn gespierde lijf en de krachtigste bijl of zwaarden in de hand laat je geen vijand meer in leven. Toch is het belangrijk om slim te werk te gaan. De game heeft de vaardighedenlijst namelijk een upgrade gegeven. Iedere aanval uit de zogeheten skill tree kun je levelen.

De game legt het uit als een uitdaging die je moet volbrengen. Wanneer je de Goud-rank op zak hebt, die je verdient door een aanval vaak te gebruiken, speel je een bonus vrij voor iedere aanval. Daarbij kun je kiezen uit één van drie manieren waarop de aanval verbetert. Het is dus aan te raden om zoveel mogelijk aanvallen afwisselend te gebruiken om zo iedere vaardigheid van een extra upgrade te voorzien. 

God of War Ragnarok

Benader vechten als een puzzel

Het variëren in aanvallen is niet de enige manier om er in de talloze gevechten op vooruit te gaan. Ook is het goed om ieder gevecht als een puzzel te benaderen. Elke ‘arena’ binnen de game schotelt een rits aan vijanden voor. Telkens is een specifieke volgorde te vinden waarin je vijanden het beste kunt uitschakelen.

Zogeheten Nightmares zijn bijvoorbeeld vaak het handigst om als eerste uit te schakelen. Deze kunnen andere vijanden immers versterken en dat is nadelig voor Kratos en Atreus. Anderzijds bevindt zich een compleet nieuwe vijand die als dokter dient voor alle andere vijanden op het strijdtoneel. Zodra je zijn lokroep hoort, is het tijd om je bijl te pakken en deze dwars door die irritante schedel te boren.

God of War Ragnarok

Raven vinden en vermoorden

Net als de vorige God of War zit ook het nieuwe deel vol met Odins raven. Het is wederom een zijmissie om deze groene vogels allemaal te vinden en te slopen. De beloningen die je ontvangt zijn niet misselijk. Sterker nog, je kunt er één van de betere armor sets uit de game mee vrijspelen. Drie van de beste armor sets uit de game krijg je via zijmissies, maar om spoilers te vermijden zullen we de andere twee niet Beschrijven.

We houden het bij de uitrusting die je krijgt door het vinden van raven en deze met een bijl te vermoorden. Het vinden van de groene vogels is in God of War Ragnarök wel een stukje makkelijker. De raven maken namelijk vaker geluid en het schelle gekrijs klinkt ook een stukje harder. Hierdoor valt sneller op waar de beesten zitten om ze vervolgens te trakteren op een slag van je bijl. Daarnaast hoef je slechts de helft van alle raven te vinden om de uitrusting vrij te spelen, dus kun je relatief snel genieten van een toffe armor set.

God of War

Klaar voor Ragnarök

Met deze vijf tips in het achterhoofd ben je klaar voor het avontuur met Kratos en Atreus. Het tweetal heeft een groter avontuur dan ooit tevoren om te beleven en op deze manier doe je dat in topvorm. Pak de Blades of Chaos en Leviathan Axe daarom maar weer op en baan je een weg door de negen rijken!

God of War Ragnarök is vanaf 9 november verkrijgbaar op PlayStation 5 en PlayStation 4.

Dit artikel delen:

Lees meer

Online servers Dark Souls Remastered op pc weer beschikbaar Street Fighter 6 bevat besturingsoptie voor beginners
8

Reacties op: Deze tips geven je een vliegende start in God of War Ragnarök

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Snoop213

  • 8 november 2022 13:29
  Hopelijk morgen binnen. Kan niet wachten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 8 november 2022 14:59
  Maar waarom zou je een vliegende start willen?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Tofiasco

  • 8 november 2022 18:53
  @gimbal2 Precies wat ik ook denk. Je wilt toch gewoon genieten van de game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 8 november 2022 23:11
  Thanks.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 9 november 2022 16:42
  Wat een geweldige game. Al heeft mijn Ps5 last van screen flickering.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Deadspacer

  • 9 november 2022 19:39
  Zoals verwacht een top game had er extra vrij voor gepakt vandaag.

  Thnx voor de tips gamer

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Tofiasco

  • 9 november 2022 20:26
  @Deadspacer goed bezig. Ik heb vandaag de eerste uitgespeeld en krijg morgen de nieuwe binnen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Deadspacer

  • 9 november 2022 20:34
  @Tofiasco lekker man geniet ervan !

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.