GNL20
gamer 20

Anecdotes van Gamer.nl-oprichter Jimmy: 'Niet zo serieus, wel heel erg leuk'

Nooit een gebrek aan het volgende leuke idee

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Toen me gevraagd werd een stukje te schrijven voor het twintigjarige bestaan van Gamer.nl wist ik niet zo goed waar te beginnen. De afscheidscolumn die ik voor Gamer schreef op 29 februari 2008 voelt alweer als een eeuwigheid geleden.

Sindsdien heb ik niets meer over games geschreven, staat mijn game-pc in de hoek onder een dikke laag stof en ben ik een casual sofagamer geworden. Mijn switch naar de console (PS4 mocht je het interessant vinden) is best opmerkelijk wanneer je bedenkt dat Gamer.nl ooit begon als website voor diehard pc-gamers die weinig op hadden met games zonder muis en toetsenbord. Het duurde dan ook best even voordat consoles een volwaardige plek op Gamer hadden veroverd.

Er valt er genoeg te zeggen over de beginjaren van Gamer.nl; de samenwerking met Tweakers.net, de jaren bij GamePoint en de daaropvolgende zelfstandigheid die zorgde voor een steeds professionelere opzet, een full-time crew en de fantastische groep vrijwilligers die de site weer elke dag voorzag van nieuws, spannende roddels, pittige reviews en spraakmakende columns. Die uitgesproken artikelen zorgden niet alleen voor flinke discussies in de reacties van bezoekers op de site, maar ook menig uitgever die telefonisch verhaal kwam halen omdat we hun game genadeloos hadden afgestraft. Saai was het nooit!

Games in Concert

Naast de succesvolle projecten die het team van Gamer heeft ondernomen door de jaren, zoals Games in Concert, Gamer Magazine, Gamefacts (tv-programma op TMF), de ‘themaweken’ en meer, zijn er natuurlijk ook talloze projecten geweest die het levenslicht nooit zagen. Zo waren er vergevorderde plannen om met een Gamer.nl touring bus het land door te rijden en bezoekers te laten gamen in onze mobiele redactie. Nu bleek dat onze bus (een kadootje van Truckstar Magazine) dusdanig was doorgeroest dat deze alsnog naar de sloop moest. Een nieuw Gamer.nl-kantoor waar we de redactie wilden combineren met een gamecafé, kwam na veel inspanning ook niet van de grond, net als onze poging om van onze spin-off website Filmfan.nl een succes te maken. Maar gelukkig was er nooit een gebrek aan het volgende leuke idee en zorgden al die inspanningen voor een enorm bereik onder de Nederlandse en Vlaamse gamers.

Maar als ik zo door de oude artikelen op Gamer blader, dan zijn het toch de (soms bizarre) items over de afgebrande jeep, mijn schijnbaar geheime motivatie om naar de E3 te gaan en een rant over Steven Seagal Fighter die me bijgebleven zijn. De soms bizarre artikelen zorgden ervoor dat we een eigen smoel hadden en ons konden onderscheiden. Al had het niet altijd van doen met serieuze journalistiek, leuk was het wel. En daar was het ons uiteindelijk toch om te doen.

Ik feliciteer de redactie van Gamer van harte met het jubileum!

Jimmy van der Have
Oprichter Gamer.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Streamer vestigt wereldrecord door 572 uur te streamen Gamer.nl is twintig jaar oud en dat gaan we vieren
5

Reacties op: Anecdotes van Gamer.nl-oprichter Jimmy: 'Niet zo serieus, wel heel erg leuk'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  denver

  • 2 december 2019 15:06
  Ahh.. Jimmy, dat is lang geleden. Bestaat Geelhave BV nog? Was het vroeger niet Gamers.nl? Och man, die goede oude tijd. :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Goodieman

  • 9 december 2019 19:12
  @denver Oof, dat was in de periode van Real Gamer en mijn samenwerking met Jeroen van Geel. Maar dat is zeker al 19 jaar geleden. :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 3 december 2019 13:40
  Leuk om weer eens wat van je te lezen, Jimmy!

  Ik weet nog wel dat ik als GNL-stagiair braaf de nieuwste Games in Concert bezocht, en Jimmy mij op locatie zelf vroeg of ik bij de opening van de show op een bank als 'gamer' plaatst wilde nemen op het podium. Good times :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Goodieman

  • 9 december 2019 19:16
  @MichelMusters Games in Concert was zowel het meest leuke als het meest stressvolle wat ik ooit heb gedaan ja. :P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • frank

  • 10 december 2019 11:47
  Good ol' times :). Ik kan mij de meeting nog wel herinneren waarbij iedereen Jimmy vragend aankeek op de opmerking dat er meer met consoles gedaan moest worden. 'Daar speelt toch niemand meer op?'. Ter verdediging: dit was in de tijd van Diablo II, Deus Ex, Unreal Tournament (vs Quake 3) en vele landere PC parels. Je hebt er 20 jaar op moeten wachten: maar je had gelijk Jimmy :).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.