De eerste trailer van Invizimals is uitgekomen. Invizimals is een PSP-game die gebruik maakt van de camera die op de handheld is aan te sluiten.

Invizimals is een game die gebruik maakt van het zogenaamde augmented reality-principe. In het geval van Invizimals houdt het in dat kleine fantasiemonsters worden weergegeven in de beelden die door de camera worden opgenomen en weergegeven op het PSP-scherm.

In Invizimals is het de bedoeling om gelijknamige monsters te vangen die, zoals de game je moet doen geloven, in je omgeving verstopt zitten. Eenmaal gevangen, kun je ze laten vechten tegen andere monsters, waaronder die van andere spelers. Het is mogelijk om direct invloed uit te oefenen op het gevecht, bijvoorbeeld door te blazen en wind te creëren of een bliksemschicht door een schaduw te werpen op het speelveld.

Go!Cam

De PSP-camera, of Go!Cam, is alweer twee jaar te verkrijgen voor de PSP. Met de camera zijn filmpjes op te nemen en foto's te nemen. Met bijgeleverde software kunnen deze worden aangepast en naar het internet worden geüpload. Met Invizimals lijkt het erop dat de eerste echte game wordt ontwikkeld die specifiek gebruik maakt van de functionaliteit van de camera.