Gamer.nl video
Dawn of War

Gamer.nl speelt Dawn of War 3

Dakka!

Geschreven door Wilbert Meetsma op
De stream van donderdag gemist? Geen probleem, want je kunt de twee uur lange speelsessie van Dawn of War 3 hier gewoon terugkijken.

Redacteur Wilbert voert het bevel over de Space Marines, de Eldar en de Orks, om helemaal los te gaan met Warhammer 40,000: Dawn of War 3.

Gamer.nl streamt live elke dinsdag en donderdag van 20:00 tot 22:00 op https://www.twitch.tv/officialgamernl.

Dit artikel delen:

Lees meer

Toe-toe-toeter - Gamer.nl Podcast 116 Gamer.nl speelt Rust - deel 2
3

Reacties op: Gamer.nl speelt Dawn of War 3

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Addergebroed

  • 24 april 2017 11:26
  Hoi Wilbert,

  Ik heb altijd met veel plezier de andere dawn of war games gespeeld, maar ben niet zo van de competitieve PvP, ik speel liever 'op mn gemakje'. Eerdere co-op campaigns en the last-stand modus van dow2 retribution vond ik altijd super. Wat zijn de mogelijkheden voor PvE/ skirmish / coop? Zit dat er een beetje in? Ik kan er niet echt een duidelijke beschrijving over vinden als ik zoek op het internet, dus vrees ik dat ook hier het samenwerken weer het onderspit heeft moeten delven tegen de e-sport ambities?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Swieb

  • 24 april 2017 13:27
  Hey Addergebroed!

  Je kunt de campagne helaas niet in co-op spelen, zoals bij DoW2. The Last Stand zit er ook (nog) niet in, maar Philip Boule (de lead designer) liet tijdens m'n gesprek met hem al weten dat hij zich heel goed bewust is van de populariteit van die modus.

  Skirmish tegen de AI is wel gewoon mogelijk - anders zou het de game absoluut punten kosten - op drie verschillende niveau's, vergelijkbaar met de eerdere DoW's. Het is me opgevallen dat de AI zich aardig kan handhaven. In 1v1's kan ik hem prima aan, maar in teamgames bundelen ze keihard hun krachten. Tijdens multiplayerpotjes heb ik vaak meer aan de AI dan aan sommige teammaten - maar dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat de gemiddelde speler nog nauwelijks weet waar die mee bezig is. :P

  De RTS-stijl van Relic leent zich vooral voor heel agressief spelen, omdat het loont om voortdurend landjepik te spelen en de tegenstander lastig te vallen. Als je kijkt naar de Company of Heroes-games, is de ontwikkelaar zich over de jaren steeds meer gaan specialiseren in deze stijl van strategiegames. Persoonlijk kan ik dat wel waarderen - en in zijn klasse is DoW 3 echt een uitblinker - maar ik vermoed dat Dawn of War 3 op dit moment niet voor je is gemaakt.

  Ik zou de game daarentegen wel in de gaten blijven houden, want het moet gek lopen als iets als The Last Stand niet zijn opwachting zou maken in een uitbreiding (die er vrijwel zeker komt). Ook een Dark Crusade-achtige campagne zou me niet verbazen (en zou ik heel tof vinden :D).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Addergebroed

  • 24 april 2017 18:57
  Bedankt voor je reactie!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.