Gameplay

Micromanagen in Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

Mother Base en Forward Operating Base uitgelegd

Geschreven door Gijs Scheltens op
Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain draait niet alleen om stealthmissies: hoofdpersonage Big Boss krijgt ook de taak om tussen missies door zijn thuisbasis draaiende te houden en uit te breiden. Dat is te zien in een nieuwe gameplayvideo van het spel.

Deze zogeheten Mother Base heeft namelijk invloed op het spelverloop: zo kunnen spelers tijdens een missie wapens en medische hulp laten invliegen. Ook is het mogelijk om soldaten van de Mother Base eropuit te sturen.

Deze soldaten moeten wel van tijd tot tijd in de gaten gehouden worden, gezien ze anders onrustig worden en er een handgemeen kan ontstaan. Verderkan Big Boss zich tussen missies door wassen, wat zijn prestaties tijdens missies verbetert. Tot slot is er nog een puppy genaamd D-Dog, die Big Boss vergezelt op missies wanneer hij volgroeid is.

Forward Operating Base
Er komt ook een basis gericht op multiplayer: de Forward Operating Base (FOB). Deze basis is online beschikbaar. Hoewel deze bases meer grondstoffen opleveren, is er kans dat andere spelers de basis infiltreren. Uitgever Konami laat weten dat dit deel van het spel niet verplicht is.

Om ongewenste indringers buiten de deur te houden, moeten spelers de veiligheid waarborgen en zo nodig infiltranten zelf uit te schakelen. Spelers kunnen ook terugslaan: als iemand een basis infiltreert, wordt de locatie van zijn eigen FOB onthuld.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain komt 1 september uit op pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 en Xbox 360. Hoewel het multiplayerdeel Metal Gear Online uitgesteld is, werkt de FOB wel direct op release.

Dit artikel delen:

Lees meer

Battlefield 4 krijgt in september nachtmap Battleborn komt 9 februari uit
1

Reacties op: Micromanagen in Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Fappingsnake

    • 7 augustus 2015 10:35
    Word alleen maar beter en beter , het aftellen is begonnnen :) fakesnake incomming

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.