Gameplay
Final Fantasy 7

Final Fantasy 7 Remake krijgt een 'Classic Mode'

Nieuwe gameplay van de langverwachte remake getoond

Geschreven door Michel Musters op
Square Enix toonde nieuwe gameplay van Final Fantasy 7 Remake tijdens de Tokyo Game Show. Hier werd ook een zogenaamde 'Classic Mode' aangekondigd.

Wanneer de Classic Mode wordt ingeschakeld, valt het personage van de speler automatisch aan en ontwijkt hij aanvallen. Het enige dat spelers dan moeten doen tijdens gevechten is een actie selecteren wanneer het ATB-metertje vol is gelopen. Ook Limit Breaks kunnen door spelers zelf worden gekozen.

In de gameplay wordt verder ook een minigame getoond, alsmede een gevecht tussen Cloud, Tifa, Aerith en eindbaas Aps. Het meest opvallende tijdens dit gesprek is dat Cloud Ifrit op het slagveld oproept.

Tokyo Game Show is inmiddels afgelopen. Vorige week kwam er al een uitgebreide trailer van Final Fantasy 7 Remake uit. De eerste episode van de game zelf verschijnt op 3 maart 2020 op PlayStation 4.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gwent-uitbreiding Iron Judgment verschijnt op 2 oktober Open bèta Nioh 2 begin november beschikbaar
3

Reacties op: Final Fantasy 7 Remake krijgt een 'Classic Mode'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Dennispls

  • 16 september 2019 15:57
  Ik ben zelf erg fan van de classic gameplay. Ik ga de nieuwe methode zeker proberen maar de kans is groot dat ik toch terugkeer op classic. Erg goede move dus om mee te nemen in de remake. Ik vraag mij echter af hoeveel verschil het gaat maken in de balancing tussen de nieuwe gameplay en de classic gameplay.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Leshrac

  • 16 september 2019 18:37
  @Dennispls Scheelt zo te zien alleen wat buttonbashing voor basic attacks en guard. Je zult nog steeds moeten wachten op ATB voor je iets (boeiends) kunt doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 16 september 2019 20:15
  @Leshrac

  Ja dat was bij de originele final fantasy VII niet zo heel heel anders toch?
  Daar moest je voor simpel aanvallen zelfs wachten. Nu heb je volgens mijd at dat stukje automatisch gaat maar dat je bij vol balkje een speciale aanval kunt plaatsen.
  Klinkt nu net als een goede mix tussen het oude active time battle systeem en het real time systeem wat ze tegenwoordig hanteren.
  Maar voor de echte fan zal deze classic mode denk ik de meest gebruikte zijn, omdat dat het beste gevoel van voorheen geeft.
  En eerlijk is eerlijk ik ben heel blij te horen dat Square enix alles doet km de oude gameplay ook beetje terug te laten keren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.