Gameplay
Magic: Legends

De eerste gameplay van Magic: Legends

Een bèta volgt later dit jaar

Geschreven door Michel Musters op
Ontwikkelaar Cryptic Studios heeft de eerste gameplay van Magic: Legends uitgegeven.

Het spel werd op The Game Awards eind vorig jaar onthuld als één van meerdere nieuwe games gebaseerd op kaartspel Magic: The Gathering, maar werd alleen met een CGI-trailer getoond. Legends staat op de cover van de nieuwe Game Informer en daarom is die uitgave nu ook de eerste die gameplay van het spel toont.

De video toont duidelijk gameplay vergelijkbaar met de Diablo-games. Wel kunnen spelers in deze game hun eigen deck met kaarten opbouwen om daarmee aanvallen uit te voeren.

Spelers kruipen in Magic: Legends in de huid van een krachtige, magie-gebruikende Planeswalker. Een bètatest van de game wordt ergens dit jaar gehouden.

Dit artikel delen:

Lees meer

GTA5 en CoD: Modern Warfare waren in 2019 meest populair op PS Store Klassiekers Doom en Doom 2 ontvangen forse updates
1

Reacties op: De eerste gameplay van Magic: Legends

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 004

  • 11 januari 2020 10:56
  Wordt misschien leuk uitgevoerde Diablo kloon maar WTF?!

  Deze gasten hebben (voor zover ik weet) een van de vetste kaartgames die tot nu toe gemaakt is en dan kom je met dit. Ik zal wel een aantal dingen over het hoofd zien die hun voor ogen hebben hiermee.

  Ik zou graag ooit nog een Magic game zien zoals Magic the Gathering uit 1997 wat een soort adventure was waar je van stad naar stad reisde als een avontuur. Nieuwe gebieden en steden met geheimen (locaties ontdekken waarbij de gevechten worden uitgevochten door het magic kaart systeem. Een soort van MMO van Magic the gathering met een mooie mythische spelwereld om te ontdekken en kaarten te verzamelen om uit te groeien tot de meest krachtige magier. Pve kan hierin verwerkt worden door ontdekken van de wereld met dungeons en dergelijke of pvp waar je andere spelers tegen komt en voor kaarten kan vechten. Status systeem kan worden toegevoegd met ranking waar je allerlei mogelijkheden aan toe kan voegen.

  Om de game helemaal over de top te maken zou dit concept super zijn voor VR. Een strategische adventure game met een grote mooie spelwereld om te ontdekken. Of je kan gewoon chillen in de tavern of een specifieke locatie waar de magiers verzamelen om hetgene te drinken dat magiers drinken terwijl ze een potje magic spelen. Een flinke dosis immersie erbij als het goed wordt uitgewerkt in VR,

  Ik denk ook dat hier vast een leuk payment model aan kan worden gekoppeld voor mogelijke maandelijkse subscriptie of een free to play versie waarbij aankopen mogelijk zijn net zoals in de huidige Magic Arena game waarbij je door regelmatig een potje te spelen goed kunt mee komen met het ontwikkelen van een deck.

  Het lijkt me een goed uit te voeren spelconcept om te maken met fantastische mogelijkheden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.