Gameplay
Final Fantasy 7

Cloud ramt erop los in Final Fantasy 7 Remake

Eeerste episode verschijnt op twee blu-rayschijven

Geschreven door Brian Artiles Govita op
Square Enix heeft tijdens zijn E3-persconferentie nieuwe gameplay getoond van Final Fantasy 7 Remake.

Afgelopen nacht kondigde Square Enix al de releasedatum van de remake aan: 3 maart 2020. Het spel komt in verschillende episodes uit en volgens Square Enix is de eerste episode zo groot dat het spel op twee blu-rayschijven wordt uitgebracht.

In de gameplaybeelden nemen de personages Cloud en Barret het op tegen een eindbaas. Gedurende gevechten kunnen spelers op elk moment tussen speelbare personages wisselen. Daarnaast vinden gevechten in real-time plaats, maar spelers kunnen naar wens de tactische modus gebruiken.

De remake werd tijdens de E3 in 2015 aangekondigd, maar sindsdien is Square Enix tot voor kort lange tijd stil geweest over de ontwikkeling van het spel. Final Fantasy 7 Remake werd aanvankelijk door een externe ontwikkelaar gemaakt, maar om de kwaliteit van de game te waarborgen besloot Square Enix het spel intern verder te ontwikkelen.

Final Fantasy 7 verschijnt op 3 maart 2020 exclusief voor PlayStation 4.

Los van de gameplaybeelden is er ook een nieuwe trailer verschenen van het spel. Die trailer is hieronder te bekijken.

Dit artikel delen:

Lees meer

The Last Remnant Remastered komt vandaag naar de Switch Bekijk hier live om 03:00 uur de Square Enix-persconferentie vanaf E3 2019
4

Reacties op: Cloud ramt erop los in Final Fantasy 7 Remake

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  coola

  • 11 juni 2019 03:41
  Dit ziet er zo goed uit. Ik wil het nu hebben.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 11 juni 2019 07:13
  Ik ben erg benieuwd hoe groot alle delen worden, of eigenlijk meer hoeveel delen er gaan komen. Bestaat dit uit 2 of 3 episodes dan is het nog te overzien maar meer dan 3 is denk ik teveel. Voor nu wel enorme zin in deze game. Eens zien of ze de release datum halen nu die is uitgesproken 🙂.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • SevenEight

  • 11 juni 2019 12:37
  Hebben.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • 004

  • 11 juni 2019 12:55
  Toen ik deel 7 voor het eerst speelde had ik geen idee wat het was, de versie was geimporteerd en kwam pas een jaar later in Europa uit geloof ik. Ik was weggeblazen door de game.

  Ondertussen dat ik speelde gebruikte ik alleen maar disc 1 van de 3 discs waarop het spel stond en vroeg me af waarvoor de andere 2 waren. Na een lange tijd spelen dacht ik het te hebben uitgespeeld en werd weer verrast bij de vraag om een nieuwe disc in de playstation te stoppen waarop duidelijk werd dat ik van lokaal (een stad of paar steden/dropjes) naar wereldmap was gegaan waar het verhaal zich verder afspeelde over de gehele wereld!


  Ik heb geen idee hoe gamedevelopment schaalt qua tijd/werkkracht en kosten tegenover toendertijd, het lijkt me niet goedkoper en makkelijker geworden om alles in 3d te maken met de gigantische wereld en verhaallijn van FF7.


  Ik denk dat het voor mij ondanks dat ik er geen fan van ben het wel waard wordt ondanks 3 episodes gezien de kwaliteit van de game tot zover, ik vind het misschien zorgwekkender dat mensen hun interesse zullen verliezen als er een jaar of meer zit tussen de delen qua lancering.

  Als deze game goed bevalt zou FF Crisis Core nog een mooie aanvulling zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.