Gameplay

Bewegingsbesturing HTC Vive getoond in demo

Robots repareren bij Aperture Science

Geschreven door Gijs Scheltens op
In een demonstratie toont YouTube-kanaal Node de bewegingsbesturing van Valves virtual reality-bril HTC Vive. De demo laat spelers rondlopen bij Aperture Science, waar ze een robot moeten repareren.

Valve maakt de virtual reality-bril in samenwerking met smartphonefabrikant HTC. De headset heeft een resolutie van 1080 bij 1200 per oog en kan maximaal 90 frames per seconde (fps) weergeven.

Lighthouse
Om te voorkomen dat spelers met de headset op tegen objecten aanlopen, is er het Lighthouse-systeem. Dit apparaat laat spelers een ruimte van 4,5 vierkante meter afbakenen waarin ze veilig kunnen bewegen.

Ook is er een bewegingscontroller genaamd de SteamVR-controller. Dit is een sensor op een handvat die bewegingen van spelers registreert om ze dingen in de virtuele wereld te laten doen.

Een beperkt aantal SteamVR-headsets en de bijbehorende hardware verschijnt eind dit jaar. De officiële lancering wordt begin 2016 verwacht. Lees hier onze preview van de hardware: De veelbelovende virtualiteit van Valve.

Dit artikel delen:

Lees meer

Het nieuws van de week: Dark Souls 3 krijgt releasedatum Twee Bloodborne-uitbreidingen gecombineerd in The Old Hunters
0

Reacties op: Bewegingsbesturing HTC Vive getoond in demo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.