Favorieten van de Redactie
Fortnite

Forten bouwen in Fortnite: Battle Royale

Nog een Battle Royale-game

Geschreven door Bob van der Laan op
We hebben een fantastisch gamejaar achter de rug en we hebben allemaal volop games gespeeld dit jaar. Naast de gezamenlijk gekozen Top 25 van 2017 en de Top 100 van 2018 vertellen Gamer.nl-redacteuren in deze rubriek individueel over hun favoriete games van 2017. Vandaag: Bob van der Laan met Fortnite: Battle Royale.

Zelf ben ik een grote fan van PUBG, maar heb het door m’n pc nooit echt goed kunnen spelen. Toen in september de Battle Royale-modus naar Fortnite kwam kreeg ik eindelijk de kans om eens goede een Battle Royale-game te spelen. Ik vind het een erg leuke toevoeging aan Fortnite en speel het graag. Vooral met een volle squad is het erg vet om te doen.

De Battle Royale-modus hype

2017 is toch wel het jaar van de Battle Royale-modus. Na het succes van het populaire Playerunknown’s Battlegrounds besloten veel ontwikkelaars een Battle Royale-modus toe te voegen aan hun game. Zo maakte Crytek in november bekend dat de free-to-play shooter Warface er eentje krijgt, bracht Nintendo in dezelfde maand de 3DS-game Kirby Battle Royale uit en werkt de Chinese tech- en gamegigant Tencent aan een eigen Battle Royale-game 'Europa’.

Epic Games en People Can Fly besloten dat Fortnite een Battle Royale-modus nodig hadden en brachten dit in september naar het spel. PlayStation 4, Xbox One en pc-spelers kunnen het alleen, in duo’s of in een squad, van maximaal vier spelers, opnemen tegen elkaar. De modus was al snel razend populair, mede doordat er op PlayStation 4 en Xbox One destijds nog geen Playerunknown’s Battlegrounds gespeeld kon worden. Nu konden spelers gratis een spel spelen dat veel weg had van de Battle Royal-game. Na de release had het binnen twee weken al meer dan 10 miljoen spelers.

Veel nieuwe items

Terwijl het spel zich nog in Early Access bevindt heeft Epic Games al vele nieuwe items toegevoegd. Zo kwam het snel na de release al met supply-drops waar spelers allerlei items kunnen krijgen. In de map van de Battle Royale-modus van Fortnite kunnen spelers zich op verschillende manieren proberen schuil te houden voor vijanden. Zo hebben ze de keuze om zich te verstoppen in de bosjes. Toen de ontwikkelaars erachter kwam dat dit veel gebeurde, besloten ze om een nieuw item uit te brengen, het bosje. Spelers kunnen uit kisten en drops het speciale item verkrijgen en spelen als een bosje. Ook krijgen spelers door de toevoeging van Launch Pads de kans om opnieuw naar een locatie te gliden, zoals ze dat doen wanneer het spel begint en er uit de Battlebus gesprongen moet worden. Verder krijgt de Battle Royal-modus af en toe nieuwe wapens. Zo werden er bijvoorbeeld Smoke Grenades en Silencers toegevoegd.

Speciale events

Naast alle nieuwe items krijgt het spel ook te maken met tijdelijke evenementen. In de 1.10-update kwam de gratis 50v50-modus tijdelijk beschikbaar. Hierbij nemen twee teams van vijftig spelers, bestaande uit verschillende squads, het tegen elkaar op totdat de tegenstander volledig is uitgeschakeld. Met de daar op volgende update bracht Epic Games de Battle Royale-modus helemaal in de kerstsfeer met Survie the Holidays. Hierbij werden er speciale items toegevoegd, zoals outfits en een sneeuwballenkanon waarbij granaten veranderen in sneeuwballen. Verder is de map versierd met kerstlichtjes en zijn er meerdere kerstbomen met schatkisten te vinden.

Nog maar in Early Access

Fortnite: Battle Royale kwam onder andere gratis uit voor PlayStation 4. Een vriend wees mij er op dat er goed spel gratis te downloaden was. Toen ik dat hoorde had ik nog niet echt van Fortnite gehoord en ik had dan ook nog geen erg hoge verwachtingen. Ondertussen heb ik al wat aardig potjes van de Battle Royale-modus gespeeld en geniet ik er enorm van.

De modus heeft natuurlijk veel weg van PUBG. Het heeft hetzelfde doel; in een team zien te overleven op een map met honderd spelers, terwijl er naar een bepaalde plek gespeeld moet worden. PUBG is natuurlijk nog niet te spelen op PlayStation 4 en daarom is Fortnite: Battle Royale een goede vervanging. Het zit nog maar in Early Access en met goede servers, af en toe events, nieuwe items, patches en updates is het aardig op weg om een echt goed spel te worden. Ik beleef er in ieder geval veel plezier mee, vooral met een volle squad van vrienden is het erg leuk om te doen! Schrijf het dus niet af alleen maar omdat het op een PUBG-kloon lijkt en probeer het eens uit. Fortnite: Battle Royale zou je wel eens kunnen verrassen.

Dit artikel delen:

Lees meer

CES 2018: Virtual reality wordt langzaam volwassen Vierde episode Batman: The Enemy Within komt over twee weken
2

Reacties op: Forten bouwen in Fortnite: Battle Royale

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SkyScourge

  • 10 januari 2018 16:25
  "Spelers hierdoor gratis een spel konden nu een spel spelen dat veel weg had van de Battle Royal-game."

  Beetje rare zin :P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 11 januari 2018 10:32
  @SkyScourge Foutje bedankt, excuses!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.