Preview
Rage 2

Rage 2 (hands-on)

Mix van Doom en Mad Max

Geschreven door Jacco Peek op
Helaas werd Rage 2 voortijdig aangekondigd door het welbekende lek van Walmart Canada, maar dat weerhield Bethesda er niet van om de game op spectaculaire wijze te onthullen. Middels twee trailers zijn we op de hoogte gebracht van de opzet van Rage 2 en op E3 2018 konden we zelfs al hands-on met de game. Hierin kregen we alles te zien wat de eerste beelden beloven, minus de open wereld.

In het kort valt Rage 2 te omschrijven als een mix tussen Mad Max en Doom in de jaren tachtig. De game is gekker dan gek, harder dan hard en sneller dan snel, zonder de uiterst solide id Software-gameplay overboord te gooien. Het eerste deel werd al geprezen om de razend vloeiende besturing tijdens het schieten, maar het vervolg verbetert dit op alle fronten.

Rage 2

Doom, maar dan sneller

Omdat het verhaal van Rage geen blijvende indruk heeft gemaakt, krijgen we maar weinig mee van de terugkerende geleerde die protagonist Wanderer instructies geeft voor zijn aankomende missie. In de post-apocalyptische wereld van de game is een tekort aan grondstoffen en een organisatie genaamd The Authority boycot alle andere overlevenden. Midden in de woestenij ligt het Eden Space Center, waar een zogenaamde Eco Pod met schaarse energie wordt bewaard. Het is aan Wanderer om deze te veroveren. Zoals verwacht is de locatie drukbevolkt door bandieten, die als we arriveren direct naar de wapens grijpen.

De speelsessie begint bij deze eerste confrontatie en direct valt op hoe fijn de game speelt. De gameplay is vergelijkbaar met Doom, maar dan minder gewichtig en nog sneller. Met de geweren, revolvers en shotguns die we in handen krijgen kun je snel richten langs een vizier, maar gezien de chaotische beweegpatronen van vijanden is vanuit de heup schieten eigenlijk lucratiever. Rennend om je heen knallen en explosieven ontwijken terwijl de muziek flink wordt opgepompt, lijkt de basis van Rage 2 te worden.

Rage 2
Rage 2
Rage 2

Superheldenkrachten

Behalve geweren met een overdaad aan munitie geeft Rage 2 spelers een aantal superheldenkrachten om mee te spelen. Zo heb je de Dash, die onbeperkt inzetbaar en praktisch onmisbaar is tijdens hectische gevechten. Je moet constant blijven bewegen om niet overhoop geschoten te worden en de beweging blijkt uiterst geschikt om veel schade van dichtbij te doen. Zo ook Shatter, een telekinetische schok waarmee vijanden sierlijk de lucht in worden gelanceerd. Omdat de Shatter langzamer oplaadt, ben je genoodzaakt de vaardigheid beter te doseren en bij voorkeur te bewaren voor als het je echt te heet onder de voeten wordt.

Tot slot krijgen spelers de Slam tot hun beschikking, een beweging waarbij ze vanuit de lucht op de grond rammen en wederom ruimte creëren. Het samenspel van de vaardigheden en het schieten laat Rage 2 overkomen als een pittige game om onder de knie te krijgen. Toch weten we binnen de kortste keren alle middelen effectief in te zetten. Vijanden van afstand bestoken met het geweer, ernaartoe dashen met de shotgun en vervolgens de Slam inzetten als we overhoop gelopen worden: het is een fluitje van een cent. Er is zelfs nog ruimte voor de Wingstick uit het eerste deel, waarmee je vijanden kun selecteren en met een worp uit elkaar kunt rijten.

Daarnaast loopt tijdens het spelen de Overdrive-meter langzaam op, die eenmaal geactiveerd schade en gezondheid een boost geeft. In Overdrive oogt de game als één grote LSD-trip, met nog hardere muziek dan gebruikelijk. Het geeft het optimale Rage-gevoel, hoewel de plotselinge volumestijging van de muziek iets te veel van het goede is.

Open wereld?

De demo gaf ons een uitgebreide kijk op de uitstekende gameplay van Rage 2, maar toen we eenmaal de kern van het Eden Space Center hadden bereikt, ging het beeld weer op zwart. Daardoor blijft het onduidelijk hoe de open wereld van de game exact in elkaar steekt. Afgaande op de trailer biedt de geleende Apex Engine 4 van Avalanche Studios de mogelijkheid om diverse landschappen te tonen en met een gewapende buggy de wildernis in te trekken. Helaas kregen we daar op de E3 niets van te zien, dus hopelijk krijgen we later dit jaar alsnog de gelegenheid.

Rage 2 verschijnt in de lente van 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Meer E3 Previews:

Dit artikel delen:

Lees meer

The Division 2 geeft bonussen voor kledingsets van hetzelfde merk Nieuw Overwatch-personage is hamster in een metalen bal
6

Reacties op: Rage 2 (hands-on)

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  MARQ242

  • 29 juni 2018 10:42
  Jammer dat ze met Rage deze kant op zijn gegaan. De wat langzamere pace van het eerste deel vond ik erg prettig, zeker samen met de wat rpg elementen en het spreken van NPCs. lijkt nu een meer over de top shooter te worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Markus88

  • 29 juni 2018 14:28
  heeeeel vet. kijk er erg naar uit. rage 1 was leuk (toevallig een half jaar geleden nog uitgespeeld een keer.) maar het mistte iets voor mij. rage 2 ziet er perfect uit imo. ik mis alleen wel de vergelijking met bulletstorm doet mij er ook erg aan denken!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  melody

  • 29 juni 2018 17:42
  Ik vind Doom eigenlijk al een heel snelle game… Ben benieuwd… Rage 1 was voor mij oke maar geen topper

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Oxymorphone

  • 29 juni 2018 18:27
  Is er hier meer aanwezig als schieten en rijden? Is er gear, upgrades en misschien een skill(tree) systeem, al meer bekend over co-op en/of online?

  Hoop stiekum op een nieuwe Borderlands met een wat volwasseren toon.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JaccoPeek

  • 29 juni 2018 22:57
  @Oxymorphone er is een skill tree, maar ik heb er niets van gezien. Er werd me wel verteld dat je bijvoorbeeld de wingstick kunt upgraden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HazeRon

  • 2 juli 2018 10:02
  @Oxymorphone hoopte ik over deel 1 ook toen :p kei hard geflopt als je het mij vraagt 😅 en borderlands valt toch niet te vergelijken, die unieke top shooter!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.