Developer Diary
The Settlers

Uitgebreide video The Settlers doet het spel uit de doeken

Game komt op 17 maart uit op pc

Geschreven door Michel Musters op
Een nieuwe developer diary van het aankomende The Settlers toont wat spelers van de game kunnen verwachten.

De video gaat dieper in op het spel en de gameplay, de facties en geeft ook enkele details over de campagne. Ook wordt er gepraat over de grafische stijl die wordt gebruikt voor het spel.

In 2018 werd al aangekondigd dat The Settlers in ontwikkeling was. Het was toen de bedoeling dat het spel in de herfst van 2019 uit zou komen, maar de game werd uitgesteld naar 2020. In de zomer van dat jaar werd gemeld dat dit wederom niet haalbaar zou zijn en dat Ubisoft er alles aan zou doen om een "exceptionele speelervaring" te creëren. Er werd toen geen nieuwe releaseperiode aangekondigd, maar inmiddels is bekend dat de game op 17 maart op pc verschijnt. Van morgen tot en met 24 januari wordt er een gesloten bèta gehouden.

In The Settlers meren spelers aan op nieuw land, waar ze hun eigen samenleving moeten bouwen. Er moeten allerlei soorten gebouwen geplaatst worden en de bewoners moeten rollen toegewezen krijgen. De game bevat ook een co-op modus.

Gamer.nl plaatste onlangs een preview van The Settlers online, waarin nog enkele twijfels over het eindresultaat worden uitgesproken. De preview is hier te lezen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Banjo-Kazooie vanaf vrijdag verkrijgbaar op Nintendo Switch Online Total War: Medieval 2 komt naar iOS en Android
3

Reacties op: Uitgebreide video The Settlers doet het spel uit de doeken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  RikkieDee

  • 19 januari 2022 13:49
  Ziet er veelbelovend uit, ik koop dit soort games toch voornamelijk voor de single player campaign.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 20 januari 2022 14:56
  @RikkieDee ja precies, ik zou niet zo snel een potje settlers multiplayer doen. Ik speel die games niet graag "zo snel mogelijk" wat bij een multiplayer sessie toch wel de norm is. Een computer AI is meestal toch wel ingesteld om spelers lekker de tijd te geven.

  Ziet er mooi uit in ieder geval alhoewel ik mijn bedenkingen heb bij de combat. Maar goed, dat was nooit echt een hoogtepuntje van de franchise. Settlers 1 & 2 blijven de favorieten en combat bestaat daar uit 1 voor 1 vechten en degene met de meeste training wint. Yaaaay.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  RikkieDee

  • 21 januari 2022 14:36
  @gimbal2 mee eens. Ik vind de beta overigens grafisch een beetje tegenvallen. Hopelijk poetsen ze de game nog op qua detail.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.