Developer Diary
sea of thieves

Rare praat over NPC's en dialoogsysteem in Sea of Thieves

Chapman en Winward laten zich uit over het NPC-systeem

Geschreven door Bob van der Laan op
Rare heeft een nieuwe behind-the-scenes video uitgebracht over hun aankomende game Sea of Thieves die 20 maart uit komt voor Xbox One en pc. In de video praten design director Mike Chapman en software engineer Topher Winward onder andere over NPC’s.

De bèta van Sea of Thieves bevat nog NPC’s (Non-player character) die er allemaal voor het grootste deel hetzelfde uitzagen. Als de volledige versie van de game uitkomt op 20 maart zal de game NPC’s bevatten die ieder hun eigen uiterlijk, persoonlijkheid en achtergrond hebben. NPC’s kunnen in de uiteindelijke versie refereren naar gebeurtenissen die zij krijgen te verduren in dialogen, zoals een grote boss fight.

Het systeem dat voor de NPC’s gebruik wordt, wordt ook toegepast op items. Een voorbeeld hiervan is dat spelers een verborgen schatkaart kunnen vinden in een boek. Wanneer een volgende speler datzelfde boek ontdekt, realiseert hij/zij zich dat de schatkaart al is gevonden en de schatkaart verdwenen is.

Donderdag kwam nog het nieuws dat er een Kraken in het spel te vinden is en dat de geruchten over het monster dus kloppen. In de gesloten bèta was de Kraken nog niet te bewonderen, maar volgens Chapman kan het beest overal in de open wereld opduiken en gebruikt het wezen elke keer andere strategieën wanneer spelers tegen het beest vechten. Zo kan het beest spelers bijvoorbeeld aanvallen door ze aan zijn zuignappen vast te zuigen en vervolgens de speler tegen het dek van een schip aan te slaan of onder water dompelen.

Verder liet Rare weten dat het spel gebruikmaakt van het zogeheten ‘Infinite Pirate Generator’ die ervoor zorgt dat er willekeurig piraten gegenereerd worden die samengesteld zijn uit allerlei verschillende variabelen, zoals gender, etniciteit en lichaamsgrootte. Ook zal Sea of Thieves geen gebruik maken van lootboxes en maakte Rare woensdag de systeemeisen voor de game bekend.

Sea of Thieves komt 20 maart uit voor Xbox One en Windows.

Dit artikel delen:

Lees meer

PlayerUnknown’s Battlegrounds meer dan 30 miljoen keer verkocht op pc Kijk onze tweede stream van Kingdom Come: Deliverance terug
1

Reacties op: Rare praat over NPC's en dialoogsysteem in Sea of Thieves

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Aces-82

    • 16 februari 2018 12:13
    Kan niet wachten. Nog een maandje

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.