Developer Diary

Twintig jaar Resident Evil

Ter ere van twintigjarig bestaan van de serie

Geschreven door Aida . op

Capcom heeft een developer diary online geplaatst waarin de producer van de Resident Evil-serie, Hiroyuki Kobayashi, praat over de geschiedenis van de serie. De Resident Evil-serie bestond gisteren precies twintig jaar.

Kobayashi geeft in het interview aan dat hij onder andere aan de GameCube-remake van Resident Evil en aan Resident Evil 4 en 6 heeft gewerkt. Hij werkte in eerste instantie als programmeur voor de games. 

In het interview praat Kobayashi onder andere over het succes van de serie en waarom het bij verschillende gamers goed kan aanslaan. “Ik denk dat de diversiteit in het spel het mogelijk maakte dat veel mensen de spellen leuk vonden gedurende de laatste twintig jaar”, zegt Kobayashi. Hoewel het interview in het Japans is, biedt de video Engelse ondertiteling die zelf moet worden ingeschakeld.

In februari werd aangekondigd dat Resident Evil 4, 5 en 6 dit jaar uitkomen voor PlayStation 4 en Xbox One. Resident Evil 6 verschijnt volgende week dinsdag, op 29 maart. De release van Resident Evil 5 volgt in de zomer van dit jaar en Resident Evil 6 verschijnt in de herfst. De games gaan elk 19,99 euro kosten. 

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Namco peilt interesse pc-versie Tekken 7 Uren aan Dark Souls 3-gameplay gelekt
1

Reacties op: Twintig jaar Resident Evil

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Agent4125

    • 23 maart 2016 21:25
    Helaas door de jaren heen aardig verkloot, deze serie.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.