Developer Diary
Microsoft Flight Simulator

Met een microfoon het vliegtuig in voor Microsoft Flight Simulator

Zo wordt de audio opgenomen

Geschreven door Dagmar De Groot op
In een serie van vijf afleveringen worden kijkers meegenomen in het ontwerpproces van Microsoft Flight Simulator. Aflevering 4 hield zich bezig met cockpits en aflevering 3 met aerodynamica. In de nieuwste aflevering wordt er ingegaan op de ontwikkeling van de audio voor de game.

Aflevering 5 is in zijn geheel gewijd aan de ontwikkeling van de audio voor Microsoft Flight Simulator. Van verschillende technische aspecten tot de uitvoering van de opnames een paar duizend meter in de lucht, verschillende onderdelen van het geluidsontwerp komen aan bod. In één van de clips is te zien hoe er een speciale opstelling is gecreëerd om geluid in het vliegtuig op te nemen. Het geluid van de propellers en het geluid van een vliegtuig die voorbij raast wordt ook opgenomen.

Microsoft Flight Simulator

Er wordt niet alleen geluid opgenomen van het vliegtuig zelf, maar natuurlijk ook van de natuur. Hierbij kan gedacht worden aan wind, regen en sneeuw. Zo worden ook geluiden van eventuele omgevingen opgenomen, zoals een druk vliegveld of de rustige natuur van een landingsbaan in een afgelegen gebied.

In Microsoft Flight Simulator is het mogelijk om met vliegtuigen in alle soorten en maten de hele wereld over te vliegen. De game verschijnt in 2020 voor pc en Xbox.

Dit artikel delen:

Lees meer

Marvel’s Avengers: dit wil je alvast weten Foto's van Xbox Series X-prototype gelekt
1

Reacties op: Met een microfoon het vliegtuig in voor Microsoft Flight Simulator

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    denver

    • 22 januari 2020 12:16
    Ik heb de invite binnen. Nog vijf dagen en dan sluit ik me volledig op. De laatste keer dat ik ergens zoveel zin in had, was in GTA IV.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.