Developer Diary
I Am Jesus Christ

I Am Jesus Christ draait nu in Unreal Engine 5

En Hij zag dat het goed was

Geschreven door Michel Musters op
De ontwikkelaar van het aankomende I Am Jesus Christ heeft de game draaiende gekregen in Unreal Engine 5.

SimulaM liet vorige maand al weten van plan te zijn om van Unity over te schakelen naar Unreal Engine. In de vandaag uitgebrachte video is de eerste test in de nieuwe engine te zien. De Unreal Engine 5 is sinds kort als alfaversie verkrijgbaar voor ontwikkelaars - begin volgend jaar moet de uiteindelijke versie lanceren.

I Am Jesus Christ, waarin spelers in de huid van de Messias kruipen, werd in 2019 al aangekondigd. In de game reizen spelers rond als Jezus en bewerkstelligen ze diverse wonderen die ook in de Bijbel voorkomen. Zo wordt een blinde man genezen, zodat hij weer kan zien. Wanneer er een wonder gebeurd, wordt er een foto van gemaakt en in een soort logboek opgeslagen. De game is in ontwikkeling voor pc.

Dit artikel delen:

Lees meer

Far Cry 6 is volgens Ubisoft toch wel politiek geladen Vijf Need for Speed-games zijn vanaf vandaag niet meer te koop
5

Reacties op: I Am Jesus Christ draait nu in Unreal Engine 5

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  HunterSeeker

  • 1 juni 2021 11:38
  Snap niet hoe je hier een game van kan maken. En voor het verhaal moet je het ook niet doen, het einde is immers al bekend ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 1 juni 2021 14:28
  @HunterSeeker Een 3-kwartscirkel navigeert een doolhof om alle puntjes op te eten en moet onderweg spoken ontwijken.

  Dat is Pacman, een game die een ware revolutie veroorzaakte. Als je het op papier opschrijft dan slaat het echt helemaal nergens op. Maar dat komt omdat fantasie een belangrijk onderdeel is van gaming. Mensen zonder fantasie komen niet heel veel verder dan op andere digitale mensen willen schieten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ziminar

  • 1 juni 2021 15:05
  @gimbal2 Pacman werd echter in een heel ander tijdperk uitgebracht, toen er niet elke week 100 games uitkwamen met prachtige graphics en immens grote werelden waar je honderden uren in kon verdwalen.
  De standaard van wat nu een goede game is, is behoorlijk veranderd sindsdien.
  Dat wil niet zeggen dat een 'eenvoudige' game niet baanbrekend kan zijn natuurlijk

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HunterSeeker

  • 1 juni 2021 16:13
  @gimbal2 bedankt voor de belediging, zal nu wel gaan onderbouwen waarom ik niet zie hoe je hier en game van kan maken. Ga je voor lore of voor fun of alle 2?

  Wat voor genre zal het gaan worden? RPG met stats enzo zou kunnen maar Jezus heeft natuurlijk alle stats al op max staan.
  Point and Click zou wel goed kunnen, puzzeltjes oplossen, omgevingen, verhaal, achtergrond info. Dat was alleen niet te zien in de demo.

  De demo ziet er uit als een first person iets, dat afspeelt in een grote open wereld. Een adventure misschien? alleen kan je niet dood gaan want ja, je bent immers Jezus en je verhaal is al verteld, en zoveel spannends maakte hij ook niet mee.

  Je hebt dus een held/personage die goed doet, healed iemand zn ogen. Je verspreid het woord van God, misschien komen er wel dorpjes en steden waar je volgers kan krijgen door wonderen te verrichten. Maar niet te veel natuurlijk want Jezus is geen healer of super hero. Je moet erg binnen de perken blijven en tegelijk kan je niks verkeerd doen.

  En heb nog veel meer vraagtekens en zoek naar verschillende mogelijkheden om game-elementen te zien in deze game maar het is bijna niet te doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 1 juni 2021 16:12
  Meneer zal zeker moeten oppassen met het gebruik van bepaalde opties, want de in de afgelopen week getoonde trailer van de UE5 early access werden zaken gebruikt die alleen fatsoenlijk draaien op een PS5/Xbox series X/RTX2080+ op mindere GPU's draaien sommige van die nieuwe toevoegingen voor geen meter en ben je voorlopig net zo goed af met de UE4. Je moet dus wel heel goed opletten wat je wel/niet gebruikt van de nieuwe toevoegingen en welke platformen je wilt bedienen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.