Developer Diary
Shadow of the Colossus

Zo worden de titanen in Shadow of the Colossus klaargemaakt voor 4K

Meer details over het proces van de remake

Geschreven door Arran Winmai op
In een nieuwe developer diary is te zien hoe de mysterieuze wezens uit Shadow of the Colossus worden aangepast voor de aankomende remake.

Met deze video legt developer Bluepoint Games uit hoe ze de reuzen in Shadow of the Colossus meer detail te geven. De hoeveelheid polygonen voor het voorbeeld dat ze gebruiken is bijna zes keer zoveel als het origineel. Door de hogere resolutie kunnen meer kleine details worden toegevoegd, zoals krassen van voorgaande gevechten op het lichaam van de reuzen. In de video wordt ook uitgelegd dat de makers voorzichtig zijn om getrouw te blijven aan het originele ontwerp.

De ontwikkelaar vertelt dat de monsters door hun omvang veel werk waren om aan te werken. "Ze waren praktisch gehele levels." Hij hoopt dat spelers de hoeveelheid tijd en liefde die erin gestoken is kunnen waarderen als ze het spel spelen.

Shadow of the Colossus komt op 6 februari uit voor de PlayStation 4. In onze review vertelt Erwin dat de game volledig intact en de moderne graphics en soepelere besturing bewijzen dat deze PS2-game zonder twijfel een klassieker genoemd mag worden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony onthult twee nieuwe kleuren voor PlayStation 4-controller Monster Hunter World-patch verhelpt problemen op Xbox One
1

Reacties op: Zo worden de titanen in Shadow of the Colossus klaargemaakt voor 4K

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Fappingsnake

  • 2 februari 2018 09:20
  Deze mensen hebben echt liefde in deze remake gestopt, ben echt zo benieuwd hoe deze game zal zijn. De ps2 versie kan echt niet meer, van de week nog even opgestart maar Damn!! wat een pixelfestival is dat.
  #bijnamaandag

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.