Voor ons was SimCity geen rampzalige game, los van de moeilijke opstartperiode dankzij overvolle servers. We hadden geen steden vol met loopende bussen, op elkaar geplakte brandweerwagens en totaal onverklaarbare toenames of afnames in bijvoorbeeld toeristen. We waren wel net een ton kwijt geraakt toen we het bedrag van de ene naar de andere stad overmaakten, maar er worden wel vaker geldwagens overvallen.Nadat we de patch geïnstalleerd hebben, is de game dus vooral beter geworden. Het verloren geld kwam opeens weer binnen en er deden zich bij ons ook geen rare problemen voor.

Reddit

Tot zover onze disclaimer, want de klachten op Reddit zijn niet van de lucht na patch 2.0. Onze ‘favorieten’? Steden waar inwoners constant aan de diarree zitten en zelfs de kleinste dorpjes de riolen laten overstromen. Een andere: een gebruiker rapporteert dat zijn stad is overspoeld door duizenden taxi’s. Een ander vreemd issue: uit willekeurige bomen komen plots sirenegeluiden.

Vervelender zijn echter de verschillende berichten van gebruikers die vastzitten in een laadscherm, met geen enkele mogelijkheid om te beginnen met spelen. Weer andere spelers maken een trip down memory lane en komen plots in oudere potjes terecht. Daarnaast hebben spelers last van vervuilende buursteden – ook als er geen enkele andere stad in de regio staat. En hiermee noemen we slechts een klein aantal van de gemelde problemen op Reddit. Boze tongen beweren inmiddels dat de patch snel is uitgebracht om het publiek tevreden te houden, in plaats van dat deze daadwerkelijk bedoeld was om problemen echt te verhelpen.

Actie van de ontwikkelaar

We hebben even contact opgenomen met Electronic Arts Benelux, maar zij waren nog niet bekend met de problemen. Van de ontwikkelaarszijde is ondertussen wel reactie vernomen. Op Twitter geeft Guillaume Pierre van Maxis aan dat ze werken aan onder meer het probleem van de willekeurige vervuilingsopbouw. Ook is er op Reddit momenteel een topic aangemaakt door de officiele account van Maxis. Hierop kunnen problemen gemeld worden. Of je laat het achter in een reactie hieronder, we zijn wel benieuwd of jullie ervaring sinds patch 2.0 eigenlijk beter is geworden, of juist niet.