90/100 - Power Unlimited - "Beste dungeon crawler van dit moment." PU september 2014.

9+ - InsideGamer - "Lekker verslavend." De recensie verschijnt morgen op de website.

91/100 - 9lives - “Bevat alles wat je van een modern actierollenspel verwacht.” Link.

9,4 - Female-gamers - “Een beter uitgewerkte en completere ervaring in Full HD.” Link.

IGN NL - “Er is niets meer over van de problemen die jaren terug bij de lancering speelden.” Link.

Kijk-online - “De gameplay is nog altijd solide en de muziek is van epische proporties.” Link.

8,5 - XGN - "Een beter moment om aan boord van de Diablo trein te stappen is er niet." Link.

Op moment van schrijven hebben 4gamers.be, Gamersnet en Tweakers.net geen recensies beschikbaar. Al met al is de Nederlandse pers goed te spreken over Diablo 3: Ultimate Evil Edition. Een aantal argumenten komen meermaals voorbij.

Grafisch mooi

Dat het spel er grafisch goed uitziet op de next-gen consoles, daar zijn de meesten het over eens. Kijk-online vindt het spel er grafisch gezien "beter uitzien dan op PC". Power Unlimited meent dat het spel "fantastisch oogt", "lekker donker" is en er "om te zoenen" uitziet. XGN is tevreden over de 60 frames per seconde. Gameliner is minder enthousiast over de graphics, net als 9lives die de vergelijking maken met de vorige generatie consoles. Toch zijn beide websites het eens over dat deze versie "vooral stabieler en soepeler" is.

Co-op maakt de game

Singleplayer is leuk, maar co-op is vele malen leuker lijkt de heersende opvatting te zijn. "Op de bank samen co-op spelen" wordt door Kijk-online verkozen boven online co-op op de pc. Gamer.nl vindt het "een van de beste co-op-ervaringen" vindbaar. Volgens Female-gamers is er "niets leuker dan vier controllers aan te sluiten" en Gameliner is vooral positief over de nieuwe Apprentice-modus die personages van nieuwe spelers naar het level van de veteraan tilt.

Loot, loot, loot

Lootsysteem 2.0 ging live in patch 2.0.1 van Reaper of Souls en loot dropt nu class-specifiek. Daarnaast zijn legendarische items over het algemeen een stuk beter en anders alsnog salvage-waardig. Het loot-systeem is volgens Gamer.nl "makkelijker" geworden, waar XGN het mee eens is. Daarnaast wijst XGN wijst op de "leuke functie" dat loot in lokale co-op automatisch naar de speler gaat die daar het meest aan heeft.

Makkelijk

Sommige functies lijken de game vrij makkelijk te maken, geven verschillende recensenten aan. Door de goede loot, zoals hierboven besproken, hoeven de IGN-redacteuren "amper potions" te gebruiken. De moeilijkheidsgraad opkrikken is natuurlijk een optie. De lay-out is tevens een stuk makkelijker, doordat het personage beter afsteekt door de lichtbalk om het eigen personage, benoemt 9lives. Met de tweede thumb stick die gebruikt kan worden, "kun je je veel gemakkelijker over het speelveld bewegen" vindt XGN.

Next-gen upgradewaarde

Of de overstap naar de next-gen versie het ook waard is, daar zijn de meningen over verdeeld. InsideGamer meent dat de consoleversie leuker is dan de pc-versie. Kijk-online vindt dit een moeilijke vraag, mede omdat pc-spelers de savefile niet over kunnen zetten en dus weer vanaf nul moeten beginnen om hun personages level 70 te maken. Gamer.nl is het daar ook wel mee eens, " pc-spelers hebben hier weinig te zoeken".

Gameliner meent dat gamers die tientallen of zelfs honderden uren in de originele consoleversie hebben gestoken "prima uit de voeten kunnen" met deze editie. Gezien de savefiles van Xbox360 en PS3 overgezet kunnen worden naar de next-gen versies, is de upgrade naar next-gen minder tijdrovend dan vanaf pc. Alleen pc-spelers die de moeite willen doen weer helemaal opnieuw te levelen zouden wat hebben aan de upgrade, hoewel InsideGamer de upgrade meer dan waard vindt door de vele subtiele bonussen.