Snel, sneller, snelst, mijn systeem. Althans dat was het een jaar geleden. Nu ben ik een jaar verder en kijk ik om me heen, dan zie ik de megahertzen om me heen vlliegen. De gigabytes zijn echt giga en mijn muis heeft nog steeds een staartje. Zal ik dan toch van mijn verdiende centjes zo'n mooie IBM schijf kopen, o wacht, ik wilde ook nog een Webcam. Wat ik allemaal wil? ik wil van alles, maar heb ik het nodig.

Dat is de vraag. Ik wordt omgeven door tegenstellingen. Mijn buurjongen doet "het" nog met een P166, maar hij loopt nog steeds met een glimlach op straat. Deze wordt wel iets kleiner als hij bij mij is geweest, maar toch. Aan de andere kant heb ik een vriend met een Thunderbird 950. Erg snel maar vaak "werkt het niet" of zijn er andere problemen. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat mijn glimlach wat afneemt als ik daar vandaan kom en achter mijn eigen bak kruip.

Ach, het gras is altijd groener aan de andere kant.

Laatst stond ik in de MediaMarkt en had ik bijna een scanner meegenomen. Mijn hand had de doos al stevig vast totdat het lieve stemmetje in mijn hoofd zei: "wat doe je er allemaal mee". En inderdaad, wat moet ik met een scanner. Ik zal wel eens een plaatje scannen en het staat wel mooi naast mijn pc. Toch heb ik hem niet gekocht. Als je een complete cd-rom collectie hebt van spellen, die je nooit speelt, leer je die impulsieve koopbuien wel af. Meestal gaat het dan om El Cheapo software maar ik wil niet dezelfde fout met hardware maken. Of ik nu mijn niet gekochte scanner mis, nee, ik denk er al zelfs niet meer aan. Oke, soms, dan denk ik "had ik hem maar gekocht". Ik heb tenslotte alweer een tijdje niks voor mijn pc gekocht.

Het begint onderhand eigenlijk een sport te worden, hoelang kan ik zonder upgrade. Met twee pc's die beide 500mhz hebben en 128MB moet ik het nog wel tot de zomer uit kunnen houden. Zeker als ik zie dat mijn buurjongen op zijn P166 nog Tony Hawk speelt. Dan vraag ik me echt af waarom ik zou upgraden.

Ik ben eigenlijk blij met wat ik heb. Natuurlijk kan het beter maar voorlopig werkt alles nog. En daar gaat het om, werkt het.

Wat dat betreft kijk ik met afgunst naar mijn console vrienden die nergens last van hebben. Ze hebben de console een cd'tje en het werkt. Iedereen schreeuwt welke beter is en welke niet. Wel is het zo dat ze geen last van upgrades hebben en kijk ik naar de Dreamcast dan kost deze net zoveel als een videokaart. Zelf zweer ik bij een PC maar toch wordt ik ziek van al die nutteloze discussies over de PC en console. Voor al die mensen heb ik een tip wees blij met wat je hebt

p.s. over 3 weken krijg ik Cistron ADSL, ik was toch niet ZO blij met Casema...