Meneer X is overleden

Een grap die geen enkele vorm van smaak kent is het zogenaamd bekendmaken van het overlijden van een ontwikkelaar in de game-industrie. Ik heb in het verleden op 1 april tot mijn grote verbazing een idioot gezien die verkondigde dat Miyamoto bij een vliegtuigongeluk zou zijn omgekomen. Gelukkig waren de bezoekers van de site er niet van gediend en hebben zij dit massaal laten weten, waarna het bericht is verwijderd. Smakeloos en het is te hopen dat het dit jaar niet gebeurt.

Bedrijf Y kondigt spelcomputer Z aan

Deze grap is smaakvoller, maar nog steeds ongelofelijk slecht. Het is een grap voor iemand die echt geen enkel gevoel voor humor heeft, maar wel mee wil doen. De aankondiging van een nieuwe spelcomputer op 1 april is zo oud als de weg naar Rome. Toch ben ik bang dat we deze grap dit jaar terug gaan zien. Het is makkelijk scoren en met de geruchtenmachine van de nieuwe generatie die al flink op gang is gekomen iets wat nog actueel is ook.

Square Enix komt met remake van Final Fantasy VII

Serieus, kan iedereen die deze grap maakt even aan een hoge boom opgehangen worden? Ja, Final Fantasy en remakes gaan hand in hand, maar voorlopig hoeven we niet op een remake van het zevende deel te rekenen. Toch zien we de FF VII- grap bijna elk jaar terugkomen. En als het dan geen Final Fantasy VII is, dan is het wel een andere Final Fantasy-game die een remake zou krijgen volgens de ‘grappenmaker’. Eén voordeel: de Final Fantasy X-remake zullen we dit jaar niet voorbij zien komen. Dat is namelijk geen grap…

We kappen er mee

De 1 april-grap waarvan ik altijd hoop dat de desbetreffende grappenmaker ook zijn woord houdt. Blijkbaar denken grappenmakers dat 1 april gebruikt moet worden om een schokeffect teweeg te brengen. De dag wordt daarom wel eens aangegrepen om aan te kondigen dat een site er mee stopt. Dat is gewoonweg niet grappig. Tenzij de bezoekers massaal hun schouders ophalen en zoiets hebben van ‘boeiend’. Op die manier krijgt de grappenmaker gelijk zijn verdiende loon.