In het kader van de Pentium IV Cyber Athlete Professional League, deden mijn vrouwelijke game heldinnen Succubus, (Cary K. Szeto) en Killcreek (Stevie Case) in mei Loosdrecht aan.

De Texaanse Succubus, voornamelijk opererend binnen de Quake III Arena duel competitie van Cyber league, gamed al lange tijd voor de poen.

Dit jaar bedroeg het prijzengeld een slordige 26.000 euro! Ondertussen is Succubus de beste Quake III fragster ter wereld en reist ze stad en land af om "all women" competities bij te wonen.

Doe mij zo'n baan!

Hoewel, nadat mijn heldin en game level editor Killcreek voor Playboy uit de kleren is gegaan, is ze voor mij wel wat in aanzien gedaald.

Eerlijk toegegeven, het was een goeie publiciteitsstunt van Killcreek, alom geprezen om haar fragcapaciteiten en nu dus ook haar andere opvallende 'features'.

Hoe zou het er aan toegaan, op zo'n 'all women' fragfest? Als gamende cyberdudette kan ik slechts dromen van een carriere zoals deze meiden hebben!

Stel je voor........

Ik kom opdagen in een gesponsord Pentium IV t-shirtje, net twee maten te klein want dat werkt marketing technisch erg goed, vindt mijn sponsor.

En dan zit IK daar....

Het startsein wordt gegeven:

Drie....., twee....... ,een.......

'Enter the arena!'

'Auw' ! ; schreeuw ik uit vanachter mijn computer. 'Shit', ik had toch aan de manicure moeten vragen mijn nagels iets korter te vijlen!

'Time-out'; roep ik richting de jury, in een poging mijn tegenstandster, Succubus, uit haar concentratie te halen. Helaas blijkt de jury niet gevoelig voor mijn vrouwelijke charmes. Geblesseerd, maar niet uit het veld geslagen speel ik door zonder mijn perfect gemanicuurde nagel..

Gelukkig heb ik nog niet alle pijlen uit mijn psychologische 'warfare' koffertje afgeschoten.

Ik kijk Succubus nog even vals aan. Vervolgens rek ik me tergend langzaam uit alsof ik zojuist nog drie uur yoga heb beoefend en kalmer ben dan een boedist in diepe concentratie.

Met trillende vingers zie ik hoe er 'loading succubus' op mijn scherm verschijnt.

Ondertussen kunnen alle aanwezigen, vooral mannen natuurlijk, het bloedige tafereel bekijken... De omstanders genieten zichtbaar van het virtuele vrouwen gevecht op top niveau.

Succu is 'fragbait'! Beelden van mijn gloednieuwe Rover schieten al door mijn hoofd. Die 26.000 euro zijn van mij!

'Oh oh'!

Wreed onderbreekt een ICQ berichtje mijn dagdroom. Henk uit Gulpen vraagt of ik straks nog even kom fraggen op de Gamepoint server.

'Ok', bericht ik terug en zie nog even de zilverkleurige Rover, uit mijn dagdroom, aan mijn neus voorbij rijden.