Zoals de meesten van jullie wel weten is Gamer.nl in februari van 2006 deel uit gaan maken van Sanoma Men's Magazines. Dit bedrijf is een van Nederlands grootste mannenbladen uitgevers. Bladen als de Playboy, Panorama, Nieuwe Revu, Autoweek, KIJK en Sportweek komen er vandaan. Maar nu hoort ook Gamer.nl daarbij. Ik hoor je al denken, een website tussen al die bladen?

Vergis je niet, alle mannenbladen hebben inmiddels al goedlopende websites en de vraag is soms zelfs of bladen wel kunnen bestaan zonder een website. Voor Gamer.nl is het het omgekeerde verhaal: een website die al goed loopt en die wellicht versterkt zou kunnen worden door een magazine. Waarom ook niet? Deze maand is Gamer magazine dan ook een feit.

Iedere maand een blad uitbrengen is echter een tricky business.  

Nederland is al niet zo groot en met veel game-magazines die in dezelfde vijver vissen is een nieuw blad al snel gedoemd om te mislukken. Twee keer per jaar een gamesmagazine uitbrengen is echter een ander verhaal. Maart en november zijn altijd de drukste maanden wat betreft nieuwe games (en consoles) dus een magazine is in die maanden bijzonder handig voor de consument. En met twee keer een deadline per jaar kan de redactie van Gamer.nl zonder al te veel stress werken aan goede en interessante content voor in het blad.

De eerste editie van Gamer magazine is bij de abonnementen van een aantal grote bladen gratis bijgevoegd. Zo is Gamer te vinden bij de abonnees van Autoweek, Panorama, Playboy, KIJK en Formule. Vanaf morgen ligt Gamer, bijgevoegd bij de Nieuwe Revu. In totaal is dit een oplage van 190.000 voor een eerste keer en daarmee is Gamer in een klap het grootste gamesmagazine van de Benelux.

En ja, nu gaan er vast mensen roepen dat een gratis magazine dat maar twee keer per jaar verschijnt niet een echt blad is...Ach, iedereen heeft zijn eigen maatstaven, zullen we maar zeggen.

Op dit moment is Gamer.nl bijzonder trots op de eerste editie van het magazine Gamer en kijken we al uit naar de volgende editie die eind oktober 2007 zal verschijnen. In dit eerste nummer presenteren we met trots Colin McRae DIRT, GTA: Vice City Stories (PS2), Xbox Live special, PlayStation 3 must-haves, S.T.A.L.K.E.R., Virtua Tennis 3 en nog veel meer.

Voor meer informatie over Gamer surf je naar gamer.nl/magazine en laat daar je mening weten!