Wat we wel voor je hebben gemaakt is een top drie met dingen die wij zo bijzonder aan je vinden:

1. Je hebt karakter

In een tijd waarin miljoenen worden uitgegeven aan veel te dure scheermesjes siert het je dat je desondanks je snor wild laat groeien. Dit toont karakter. Waar veel mensen misschien geneigd zijn je over één kam te scheren met alle andere mannen die zich in laten palmen door een betoverende vrouw, prijzen wij je om je volhardendheid. Door weer, wind, ijs en lava baan je je een weg naar je geliefde prinses. Maar klagen zul je nooit, dat ligt niet in je aard. Of het nu door de pluk haar komt die je mond in de weg zit of dat je er gewoon simpelweg geen woorden aan vuil wilt maken, je onvrede uitspreken is niet iets waar we jou ondanks je Italiaanse temperament op kunnen betrappen. Je zet door en blijft doen waar je het beste in bent. In een wereld vol met schimmelgroei en vliegend ongedierte moet je je handen wel vuil maken en dit doe je dan ook met verve. Je mond mag dan ooit, door het grote pixeltekort van de jaren ’80, uit noodzaak met haar gesnoerd zijn, je draagt de traditie voort en bent nog nooit bezweken onder de vele modeverschijnselen, die op den duur altijd zo kaal aanvoelen.

2. Je bent de ideale schoonzoon

Nooit zal je om meer dan dankbaarheid vragen van je prinses. Je onderscheidt je daarmee van je soms wat minder galante landgenoten. Maar zo ben jij niet. Voor jou is de wetenschap dat je haar weer uit de klauwen van boosdoener Bowser hebt gered genoeg. Natuurlijk heb je er wel eens naar verlangd om met haar een gezin te stichten. Het is ook niet vreemd om niet je hele leven samen met je broer in een klein huisje te willen wonen. Maar je zult je nooit laten verleiden tot gladde praatjes om haar voor je te winnen. Nee, liever dan woorden laat je je reddingsacties voor zich spreken. Maar ook voor je broer sta je altijd klaar, ook al zou je hem soms best een dagje niet willen zien. Ik denk dat ik voor iedere familie spreek als ik zeg dat we je in ons hart hebben gesloten. Als het even kon, zouden we je graag adopteren, maar daar ben je met je vijfentwintig jaar nu echt te oud voor. Wel ben je altijd welkom om bij het eten aan te schuiven. Houd je van champignons?

3. Je hebt een vast inkomen

We weten niet hoe je het doet, maar je weet al vijfentwintig jaar je baan te behouden. Dit terwijl je bij iedere kreet van Prinses Peach bereid bent om je dagelijkse werkzaamheden aan de spoelbak te hangen. Toch presteer je het om niet ontslagen te worden en dus ergens je uren te maken. Of je dit nu doet wanneer je voor de verandering eens niet de desbetreffende dame in nood aan het redden bent, weten we niet. Misschien doe je het wel ’s nachts, wanneer de meesten van ons slapen. Hoe dan ook, je hebt na vijfentwintig jaar slechts één keer je vakantiedagen opgenomen. Maar zelfs toen was je nog bereid om je kennis van watermanagement in praktijk te brengen en zo schoon schip te maken met de inwoners van het eiland waar je verbleef. Zij stonden vooraan om jou de schuld van al het geklieder te geven, maar professioneel als je bent wist je om te gaan met zulke boze klanten. We kunnen niet anders zeggen dan dat je een voorbeeld bent voor ieder van ons, zowel zakelijk als in je privéleven.

Rest ons nog je te feliciteren met je mooie leeftijd en je indrukwekkende carrière. We spelen dan wel minder vaak samen zoals vroeger, op je vorige feestjes, en elkaar spreken doen we al helemaal nooit, maar reken erop dat we er de volgende keer weer bij zullen zijn. Waar is Prinses Peach eigenlijk? Heeft ze nog steeds een knipperlichtrelatie met die draak van een kerel? Oh, en was je broertje ook niet jarig? Nog een fijne verjaardag!