Het is woensdag 15 december 1999. Vandaag is de grote dag. Ik zal dadelijk kunnen genieten van mijn eigen lijn naar internet. Geen telefoonkosten en toch onbeperkt internetten.

Er is er maar een die die droom kan waarmaken, Casema Internet. Tussen één en vijf zou de monteur komen. De minuten en seconden tel ik af, nog zestien dagen maar het nieuwe millenium is voor mij al begonnen. Alles is al in gereedheid gemaakt zodat mijn nieuwe vriend dadelijk plaats genoeg heeft om alles aan te sluiten.

De bel gaat, het is twee over een. Stipt op tijd, daar houd ik van. De man zegt niet veel maar dat hoeft ook niet. Het gaat om die grote bobbel die hij in zijn tas meedraagt. In tegenstelling tot veel abbonnees die mij voorgingen krijg ik een ander modem. Het opgeblazen stuk plastic is wit en ziet er zeer modieus uit. Het heeft iets met de frequenties te maken mompelt de man mij toe. De beelden schieten mij voorbij van snelle downloads tot machtige partijen die ik speel op het world wide web.

Al drie jaar maakte ik het internet op school onveilig. Tot 's avonds laat downloaden was niet onbekend voor mij. De nood was zo hoog dat ik speciaal een zipdrive aanschafte. Maar internet thuis is toch anders als op school. Na lang zeuren kreeg ik toch mijn zin, thuis kunnen internetten. Niet dat ik zo'n vervelend kind ben maar toch, internet is meer dan alleen een gebruiksvoorwerp. Het is een levensstyle. Een style waarin ik me zeker kan vinden. En het mooie was dat Casema mij hierin tegemoet wilde komen.

Helaas kennen jullie de verhalen en ik zal ze dan ook niet herhalen. Mijn vreugde was dan ook groot toen ik de mogelijkheid kreeg om Cistron ADSL te nemen. De Ferrari onder het thuisinternet. Zag ik overal posters van de KPN met MxStream, ik zou een Ferrari nemen.

Want wie rijdt er nu een Lada als hij voor 19,- per maand meer een Ferrari kan rijden.

Na veel tegenwerking door de KPN moest deze eindelijk door de knieen voor Cistron. Cistron zou ook in Delft komen. Na eerdere twijfels of ik Flat rate ISDN zou nemen besloot ik toch voor de snelheid te gaan. 8MBIT om mee te downloaden is tenslotte niet mis. Maar wat duurde het lang. Oktober en november gingen voorbij. Een straat in Delft had het al, maar ik niet. En toen kwam het bericht, binnen 3 weken zouden ze mij komen aansluiten. Eindelijk Internet zoals het bedoeld is.

En hoe sarcastisch kan het lot zijn. Want de brief die ik van Cistron kreeg deed bij mij een grote grijns verschijnen. Men zou op Vrijdag 15 december 2000 langskomen. Precies, maar dan ook op de dag nauwkeurig zou mijn hel een hemel worden. Uiteindelijk kwamen ze de veertiende maar wie let er nog op. Mijn redder was gekomen.

Met snelheden boven de 800KB per seconde download ik bestanden. Het was alsof ik herboren werd. Internetten werd eindelijk leuk, online gamen mogelijk, want wie wil er niet spelen met een ping van 24 of lager. Pagina's die er meteen zijn nadat je ze aanklikt. Er werd een Ferrari belooft en ik kreeg er een. Ik moet nu hard lachen als ik reclames van KPN zie waarin supersnel Internet belooft word met MxStream. Cistron is mijn nieuwe held, mijn redder. Mijn nieuwe rijkdom doet mij goed. Behoorde ik eerst nog tot het uitschot van Internet, nu ben ik iemand die mensen nieuwsgierig maakt naar mijn verbinding. Want op de meeste servers waar ik speel komt na 3 frags de vraag welke verbinding ik heb.

Het enige waar ik nog bang voor ben is dat mijn redder last krijgt van Casema verschijnselen en ik opzoek moet naar een nieuw iemand die mij kan voorzien in mijn lust naar bandbreedte. Tot die tijd surf ik er lustig op los en voel ik me de KPN te rijk.